Epizoda 22

Povídka od: Larry Correia
Z knihy: Vetřelci - Hon na brouky


Povídka ve stručnosti shrnuje historii legendární pulzní pušky M41A, která je nedílnou součástí výbavy každého koloniálního mariňáka.

Originální název:

Episode 22


Rok vydání originálu: 2017

Komentáře (3)

Přidat komentář

Rawar
07.01.2019 2 z 5

10: Epizoda 22 – Larry Correia – Tato povídka je vlastně shrnutí historie vzniku pulsní pušky používané koloniálními mariňáky. Takové střelecké revue, no. Nevím moc mi to zde nesedí, ale může být. 2/5

Lenka.Vílka
19.09.2018 odpad!

Tohle opravdu nebylo pro mě...

Jako intermezzo mezi kapitolami klasické knihy, které všichni přeskočí, proč ne. Ale v tomhle případě, proč jo?!


Terva
15.04.2018 1 z 5

Příběh má podtitul:
Legenda o zbrani.

Tak jak jsem si stěžoval, že sbírka povídek na téma Vetřelci není tak nějak o klasických Vetřelcích s velkým V, tak tady tato povídka mě skoro až nasrala. Tohle je naprostý krach.
Nesmyslné. Mě tohle absolutně nezajímá. Uvažoval jsem i o odpadu. Nakonec jsem si řekl, že to možná někoho jiného zajímá, tak jsem se umoudřil a dal jednu hvězdu.

Malá ochutnávka:
Dnes berou koloniální mariňáci tuto spolehlivou a účinnou pušku jako samozřejmost, ale vždycky to tak nebylo. Když v roce 2101 vznikl USCM *, jeho standardní pěchotní zbraní byla automatická puška Harrington, každá jednotka pak disponovala navíc jednou puškou Weyland Storm.

Jedná se zde o vznik bojové pušky M41A. Mě je tohle úplně jedno. Každý příběh si má svou pušku nebo svou účinnou zbraň. V pestrém komiksovém světě se M41A úplně ztratí.

Citát: Pulzní puška je jediná puška dostatečně tvrdá, aby ji mohl používat koloniální mariňák.

* United States Colonial Marine Corps, tedy Sbor koloniální pěchoty Spojených států.