Deska z bazaru

Povídka od: Džundži Itó
Z knihy: Balónky oběšenců a další hororové příběhy


Popis není zatím k dispozici.

Originální název:

Ayatsuri no Yashiki/ Second-hand Records


Rok vydání originálu: 1997

Komentáře (3)

Přidat komentář

yaoiyuri
02.03.2022 3 z 5

Dobře, že to byl první příběh. Po Spirále a Rybách jsem se k četbě celkem odhodlávala a tohle naštěstí nebyl tak nechutně ulítlý bizár, jak je u Itóa zvykem, začalo se hezky zlehka. Jak už tu psal Voliarty, atmosférou to totiž fakt připomíná spíš epizodu Věřte nevěřte – záhadná deska obsahující píseň, která každého nutí k touze ji vlastnit a u které se odhalí znepokojivě tajemná minulost… je na Itóa vlastně dost soft hororový námět - ale četlo se to dobře.

Voliarty
28.01.2022 4 z 5

Pripomenulo mi to svojou jednoduchosťou niektoré príbehy zo seriálu Verte Neverte. To neznamená, že by to bolo zlé. Čo sa týka desivosti, tak viac ma skôr desila posadnutosť ľudí danou platňou, ako pôvod tej platne. SPOILER: Nemám v hororoch rád, keď sa hlavné postavy náhodou dostanú k informáciám o prekliatom predmete. Chápem, že je to poviedka a je tu málo priestoru, na ktorom sa toho musí veľa udiať + vysvetliť ,,prekliatu vec". Ale to, že v náhodnom bare je chlap, ktorý vie príbeh o vzniku spomínanej platne je divné. KONIEC SPOILERu. Ale okrem tohto negatíva to bolo celkom fajn.


Ivan Kučera
02.01.2020 3 z 5

Príjemné mystické a s atmosférou ako keby pochádzajúcou z iného sveta, v ktorom vidíme, ako sa začnú správať ľudia, keď po niečom VEĽMI túžia a niektorí sú kvôli tomu ochotní urobiť čokoľvek. Ale inak len jeden z mála priemernejších Itóových komiksov.