Všetko o údení podobné
Vladimír Dyk
Nespornou výhodou tejto knihy je, že populárnu tému, údenie a udiarne, podáva komplexne. Nájdete tu zasvätené a prehľadné informácie o tom, ako si doma správne naložiť a vyúdiť mäso, v akej udiarni a pri akej teplote údiť, aké drevo na údenie použiť. Naučíte sa, ako postaviť na záhrade takú udiareň, aby bol užívateľ spokojný. Dozviete sa, prečo je výhodné soliť a nakladať do vlastných zmesí, ako správne vyúdiť chutné párky, klobásy či rôzne druhy salám. Zistíte, v čom sa líši nakladanie rýb, hydiny a syrov od nakladania mäsa atď. Nakoniec na vás čaká veľa úžasných receptov na najrôznejšie lahôdky, ktoré ponúkajú nevšedný kulinársky zážitok.... celý text
Literatura naučná Hobby Kuchařky
Vydáno:Originální název:
Vše o uzení , 2012
více info...
Podobné knihy (6)
![Uzení pro labužníky Uzení pro labužníky](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347411/uzeni-pro-labuzniky-VOG-347411.jpg?v=1498314239)
Uzení potravin má dlouhou tradici. Touto metodou se provádí aromatizace a prodloužení trvanlivosti nejen u klasických surovin, jako jsou maso a ryby, ale chuť se tak dá zjemnit rovněž u soli, vajec, chleba, ovoce, zeleni... více
![Domácí uzení masa na grilu i v udírně Domácí uzení masa na grilu i v udírně](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347280/domaci-uzeni-masa-na-grilu-i-v-udir-O6c-347280.jpg?v=1506456373)
Málokterá vůně probouzí v člověku takové chutě, jako vůně udícího se masa. Křehké a perfektně ochucené maso dodá nezaměnitelné aroma mnoha různým pokrmům. Kniha vás provede všemi kroky na cestě za dokonale vyuzeným kousk... více
![Uzení Uzení](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392371/uzeni-HFp-392371.jpg?v=1540198113)
Uzení je starobylá metoda zpracování potravin, prodložení jejich trvanlivosti a zlepšení chuti. Šéfkuchař Jeremy Schmid vám krok za krokem vysvětlí nejen jak si udělat vlastní udírnu, ale i jak správně připravit, ochutit... více
![Udírny a uzení: maso, masné výrobky ,ryby Udírny a uzení: maso, masné výrobky ,ryby](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18792/udirny-a-uzeni-maso-masne-vyrobky-ryby-18792.jpg?v=1244386767)
Uzení je tradiční a oblíbený postup zpracování masa. V naší knize najdete informace nejen o druzích, možnostech a využití domácích udíren, ale i o správných postupech uzení. Zjistíte také, jak správně maso na uzení nasol... více
![Udírny a uzení ryb Udírny a uzení ryb](https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78987/udirny-a-uzeni-ryb-78987.jpg?v=1307972905)
Příprava ryb k uzení, různé způsoby uzení, kuchařské předpisy, grilování a marinování ryb. Příručka seznamuje s druhy ryb vhodných k uzení, s přípravou ryb a se způsoby uzení. Nabízí kuchařské rybí předpisy, stručně se ... více
![Domácí uzeniny - Snadné recepty na masové lahůdky Domácí uzeniny - Snadné recepty na masové lahůdky](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181139/domaci-uzeniny-snadne-recepty-na-masove-lahudky-181139.jpg?v=1391874681)
Ode dneška si můžete připravovat pochoutky z masa doma! Budete rozhodovat o tom, co do nich dáte, a jak budou chutnat. Je to prosté, autorka, Cosima Bellersen Quirini vám ukáže cestu, jakou byste se měli ubírat, abyste d... více