ZuzaP ZuzaP oblíbené citáty

☰ menu

Nelituj mrtvé, Harry. Lituj živé a především lituj ty kdo žijí bez lásky.
Joanne Rowling

Tu však jsem náhle viděl, že mohu pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsem, a že ten druhý je šťastný protože jsem u něho. Když se to takhle řekne, zní to velmi prostě, ale když pak o tom člověk přemýšlí, je to obrovská věc, která vůbec nemá konce. Je to něco, co člověka může úplně roztrhat a změnit. Je to láska, a přece něco jiného. Něco, pro co lze žít. Pro lásku člověk žít nemůže. Ale pro člověka jistě!
Erich Paul Remark

Můj vkus je velmi prostý. Spokojím se vždycky s tím nejlepším.
Oscar Wilde

Na světě nejsou nejkrásnější věci, ale okamžiky.
Karel Čapek

Manželství je jako dům, který se neustále staví a každý rok jsou hotové nové pokoje. V prvním roce je to chatička a po dvaceti letech je to obrovské členité sídlo. Nutně se v něm objeví pukliny a zabedněné komory, zaprášené a opuštěné, a v některých zůstane několik odporných ostatků, které by člověk nejraději nenašel.
Stephen King

Na rodičovství je největší umění v tom, jak pochytit pár taktů neznámé melodie a nějak ji zahudlat celou.
Stephen King

I zastavené hodiny mají dvakrát denně pravdu. (Zelená míle)
Stephen King

Mágové Neviditelné univerzity si zakládali na bohatých, výživných jídlech. (...) Jedinou výjimkou byl kvestor. Nejedl mnoho, protože si užíral nervy. Byl si jistý, že trpí anorexií, protože kdykoliv se podíval do zrcadla, spatřil tam tlustého muže. Byl to většinou arcikancléř, který stál za ním a křičel na něj.
Terry Pratchett

Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.
J. R. R. Tolkien

Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí.
Karel Čapek

Samota. Ano, to je to klíčové slovo, nejhorší v anglickém jazyce. Vražda se mu nevyrovná a peklo je jen chudým synonymem.
Stephen King

Když jsem byla mladší, pořád jsem se nemohla rozhodnout, jestli je láska skvělé a nádherné tajemství, nebo jenom blbost, kterou si za krize vymyslela parta hollywoodských filmových producentů, aby prodali víc lupenů, když už dárečky pro diváky přestaly táhnout. Teď si myslím, že se všichni rodíme s dírou v srdci a že pak hledáme osobu, která ji dokáže zaplnit.
Stephen King