zherion zherion oblíbené citáty

☰ menu

Nikdy bychom neměli připustit, aby se náš cit pro spravedlnost zvrhl v pouhou pomstychtivost.
Jerome Klapka Jerome

Mluvit jako idiot, když idiot opravdu jste, nepřináší žádné znepokojení. Ale chovat se jako idiot, když člověk má dostatek rozumu na to, aby poznal, že se jako idiot opravdu chová je velmi nepříjemné.
Jerome Klapka Jerome

Lidé se nikdy nedopouštějí zla tak dokonale a s takovým nadšením, jako když to dělají z náboženského přesvědčení. (Pražský hřbitov)
Umberto Eco

...jsou si tak jistí tím, že mají pravdu! A z toho jde na člověka strach – myslím, že máme proč se budoucnosti bát…MODLITBA ZA OWENA MEANYHO
John Irving

Život nás nutí ke spoustě konečných rozhodnutí! Měli bychom mít dost rozumu,abychom se vyhnuli všem,kterým se vyhnout můžeme.
John Irving

Se smrtí se nelze smířit, lze si na ni jen zvyknout.
Jiří Kulhánek

Lež oběhne svět dřív, než si pravda stačí obout boty.
Terry Pratchett

Nikdy nedopusťte, aby vám smysl pro morálku zabránil udělat to, co je správné! (Hober Mallow, Nadace)
Isaac Asimov

„Nelze upírat svobodu nikomu, kdo má natolik vyspělé myšlení, že chápe její smysl a touží po tomto stavu.“
Isaac Asimov

Hrdinství je stav ducha, kdy se chlapci mění v muže. A muži v mrtvoly. Obvykle zcela zbytečně.
Jiří Kulhánek

Život si můžeš hnusit nebo ho můžeš ignorovat. Ale líbit se nemůže nikomu. (Marvin)
Douglas Adams

Stále více lidí se přiklánělo k názoru, že udělali nenapravitelnou chybu, už tehdy, když slezli ze stromů. Někteří dokonce tvrdili, že chybou bylo vůbec na ty stromy lézt, že měli všichni pěkně zůstat v oceánech.
Douglas Adams

Chraň mě před tím, abych věděl, co nepotřebuji vědět. Chraň mě i před tím, abych věděl, že existují věci, o kterých nevím. Chraň mě před tím, abych věděl, že jsem se rozhodl nevědět o věcech, o kterých jsem se rozhodl nevědět. Amen Pane, pane, pane. Chraň mě před následky výše uvedené modlitby. Amen.
Douglas Adams

Bylo to asi takhle: Na počátku byl stvořen vesmír. Spoustu lidí to naštvalo a většinou se to považovalo za chybný krok.
Douglas Adams

A pak jednoho čtvrtka, téměř dva tisíce let poté, co jednoho člověka přibili na kříž za to, že říkal, jak by bylo ohromně bezva chovat se k sobě pro změnu trochu slušně, si jedna dívka sedící osaměle v malé kavárničce v Rickmansworthu najednou uvědomila, v čem je chyba. Přišla na to, jak by se ze světa dalo udělat docela příjemné místo. Dokonce měla pravdu - tentokrát by to bylo fungovalo, a ani by nemuseli nikoho k ničemu přibíjet.
Douglas Adams