veronika9700 veronika9700 oblíbené citáty

☰ menu

Raději se zmýlit vlastním srdcem, než poslouchat cizí rozum. ( Nevyžádané rady mládeži)
Marek Vácha

Máš na život jen jeden pokus, můžeš zvolit jen jednu cestu, jsi odpovědný za každou vteřinu. (Nevyžádané rady mládeži)
Marek Vácha

Hlavní poselství prozradím už teď: Ničeho se neboj, a určitě ne života. Zvládneš to, neboj se, že nezvládneš, zvládneš, život, školu, bydlení, rodinu i práci a v mezičase ještě musíš zachránit svět. ( Nevyžádané rady mládeži)
Marek Vácha

Pravda je, že kdyby lidé byli opravdu tak šťastní, jak to vypadá na internetu, netrávili by na něm tolik času, protože ten, kdo prožívá krásný den, ho z poloviny nevyplácá na focení sebe sama.
Fredrik Backman

Když se člověk stane rodičem, už se pak napořád cítí jako moc malá peřina. Ať se snaží přikrýt všechny sebelíp, vždycky je někomu zima.
Fredrik Backman

Kdo je poctivý, toho mohou ostatní zradit. Přesto buď poctivý. Kdo je laskavý, toho mohou ostatní pomluvit. Přesto buď laskavý. Dobro, které dnes vykonáš, mohou ostatní zítra zapomenout. Přesto čiň dobro. Co vybuduješ, to mohou ostatní zničit. Přesto buduj. Neboť nakonec bude vše jen mezi tebou a Bohem, nikoli mezi tebou a ostatními. Tuhle modlitbu si prý na zeď nad své lůžko napsala matka Tereza.
Fredrik Backman

Láska se nedá změřit, ale tento fakt nám stejně nezabrání se o to pořád pokoušet. Jedním z nejjednodušších měřítek je patrně prostor: Kolik místa jsem ochotný poskytnout tvé osobnosti, aby mohla být tím, čím chce?
Fredrik Backman

,,Nakonec litujeme nejvíc těch věcí, které nikdy neuděláme." (Všichni jsme utkáni z hvězd)
Rowan Coleman

Nic nezůstane stejné na pořád, i kdyby si to člověk stokrát přál.
Rowan Coleman

A já doufám, že jednou na hřišti nebo v reklamní agentuře s panoramatickými okny pochopíš, že odvážný není ten, kdo se pouští do rvačky a neví, jestli vyhraje, nebo prohraje. Odvážný je ten, kdo ví, že by vyhrál, ale nechá to být.
Fredrik Backman

Jako malýho mě táta vždycky zmlátil, když jsem vylil mlíko. Ale já jsem se nenaučil pití nerozlívat. Naučil jsem se bát mlíka.
Fredrik Backman

Jak ses do ní vlastně zamiloval? - Asi mi zabloudila do srdce. A nenašla cestu ven. Tvoje babička nikdy neměla orientační smysl.
Fredrik Backman