šneček šneček oblíbené citáty

☰ menu

V životě nastanou chvíle, kdy před tebou bude někdo zpochybňovat, k čemu je modernímu muži ve vyspělé technologické společnosti nejlepší kamarád. Jenže tvoje máma pořád kupuje krámy v e-shopech. Co tři roky se stěhujeme. Je s tím spousta nošení. A vůbec, občas si člověk potřebuje s někým zapařit FIFU. Nejlepší kamarád se zkrátka hodí.
Fredrik Backman

A já doufám, že jednou na hřišti nebo v reklamní agentuře s panoramatickými okny pochopíš, že odvážný není ten, kdo se pouští do rvačky a neví, jestli vyhraje, nebo prohraje. Odvážný je ten, kdo ví, že by vyhrál, ale nechá to být.
Fredrik Backman

Ty slzy jsou znamení, jak obrovskou sílu má literatura.
Stephen King

Příběh si máte spíš vychutnat než rozebírat.
Stephen King

Na skateboardu se nedá jezdit opatrně. (To)
Stephen King

Možná, pomyslel si, ani něco takového jako dobří a špatní kamarádi neexistuje – možná existují prostě jen kamarádi, lide, kteří za vámi stojí, když je vám nejhůř, a kteří vám pomáhají překonávat samotu. A pro ně asi stojí za to mít strach, doufat a žít. A možná také i za ně zemřít, když je to třeba. Žádní dobří kamarádi. Žádní špatní kamarádi. Jen lidé, které chcete, s nimiž potřebujete být; lidé, kteří se zabydlí ve vašem srdci. (To)
Stephen King