romuš romuš oblíbené citáty

☰ menu

Internet je mocná a snadno zneužitelná zbraň, ... Není složité falešnými zprávami vytvářet zkreslený obraz světa, proniknout do mysli lidí a vnuknout jim myšlenku, .......
Alena Mornštajnová

... odcituji spisovatele Evana Kennedyho, Co se lásky týče, napadá mě myšlenka, že člověku stačí mít někoho, kdo si pamatuje, kolik kostek cukru si dávám do kávy.
Michal Viewegh

Koupím své přítelkyni Huawei - jeho baterie snad vydrží déle, a ještě mi všechny její hovory a esemesky budou prý v Pekingu zdarma archivovat. :-)
Michal Viewegh

Když čtu v novinách o nejrůznějších internetových konspiračních teoriích (dnes aktuálně o koronaviru), začíná mě bezmála trápit, že jsem coby spisovatel, ještě nikdy žádnou konspirační teorii nevymyslel. Tak to dnes napravím: Aby bylo jasno, koronavir zanesl do Číny během své nedávné návštěvy prezident Miloš Zeman, který to před tím chytnul v Lánech od Ovčáčka. Mé tajné zdroje blízké Hradu uvádějí, že virus měl mít údajně i Mynář, ale u toho se díky oleji z oregana, který si každý den natíral obě prsní bradavky, nakonec nákaza neprojevila. (A jestli to někdo smaže i tady v mém osobním počítači, tak to jsme jaksi v prdeli všichni.)
Michal Viewegh

Rádi bychom byli tím, kým nejsme, napsal Albert Cohen. Možná proto se občas zamilováváme do lidí, se kterými nemáme nic společného. Možná v nás ona touha po vzájemném doplnění vzbuzuje naději, že projdeme určitou proměnou, metamorfózou.
Guillaume Musso