Padfoot Padfoot oblíbené citáty

☰ menu

Snad se mi podařilo na stránkách knihy vyjádřit své přesvědčení, že láska k umění - a je jedno, zda jde o poezii, sochařství, malířství, hudbu nebo literaturu - pomáhá lidem překonat jakoukoli překážku, kterou kdy člověk vynalezl a postavil druhému člověku do cesty.
Mary Ann Shaffer

Už někoho z vás napadlo, že přibližně v době, kdy se z povědomí lidí vytratil pojem zvaný DUŠE, se objevil Freud a představil místo něj EGO? Tomu říkám načasování! Copak se ten nesvéprávný trouba neobtěžoval chvíli zapřemýšlet? Osobně se domnívám, že lidé toho tolik nažvaní o svém egu jen a jen ze strachu, že nemají žádnou duši!
Mary Ann Shaffer

Humor je názor. Humor není smáti se, ale lépe věděti. Humor, toť vláda nad city, barvami a náladami, je to šíře, v níž vše se vyrovnává, je to vahadlo, jež zvedne každé hoře.
Vladislav Vančura

Láska je dům s mnoha pokoji, v jednom se láska sytí, v jiném se baví, v dalším koná očistu, obléká se, odpočívá, a každý z těch pokojů může stejně tak dobře sloužit k smíchu, k naslouchání, ke svěřování tajemství, k trucování či usmiřování či k důvěrné blízkosti, a samozřejmě jsou tu i pokoje pro nové členy domácnosti. Láska je dům, kde vodovodním potrubím každé ráno přitékají bublavé nové city, kanalizací jsou odplavovány rozepře a průzračná okna se otevírají, aby dovnitř vpustila čerstvý vzduch obnovené dobré vůle. Láska je dům s neotřesitelnými základy a nezničitelnou střechou.
Yann Martel

Při jídle a při vdavkách se musí dbát vlastní chuti, a ne cizí vůle.
Miguel de Cervantes y Saavedra

Nedočtená kniha je jako neuzavřená milostná záležitost. (Robert Frobisher)
David Mitchell

Existence brokolice rozhodně nijak neovlivňuje chuť čokolády.
John Green

Krása tkví v oku pozorovatele.
William Shakespeare