Never-More Never-More oblíbené citáty

☰ menu

„Neříkám neplačte, protože ne všechny slzy jsou ke škodě.“ (Gandalf, Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

,,I anděl může padnout Rose "(-Dimitri )
Richelle Mead

Tři prsteny pro krále elfů pod nebem, Sedm vládcům trpaslíků v síních z kamene, Devět mužům: každý je k smrti odsouzen, Jeden pro temného pána, jenž dlí na trůně v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem. Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem. (Pán prstenů)
J. R. R. Tolkien

Ne každé zlato třpytívá se, ne každý kdo bloudí je ztracený. Stáří, když silné je, neohýbá se. Mráz nespálí hluboké kořeny. Z popela oheň znovu vzplane, ze stínů světlo vzejde náhle, až zkují ostří polámané, nekorunovaný zase bude králem.
J. R. R. Tolkien

Nám nepřísluší zvládnout všechny temné síly světa a všechny zvraty historie. Musíme ale udělat, co můžeme, pro dobro let, do nichž jsem vrženi, vykořeňovat zlo na polích, která známe, aby ti, kdo přijdou po nás, mohli obdělávat čistou zemi. Jaké počasí budou mít, o tom nerozhodmeme... (Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

Jediný sen je silnější, než tisíce skutečností.
J. R. R. Tolkien

Ať ten, kdo neviděl padat noc, ještě neslibuje kráčet tmou. (Společenstvo prstenu,Elrond)
J. R. R. Tolkien

„Všemi slovy říkáš jen jedno: jsi žena a tvoje úloha je v domácnosti. Ale až muži se ctí padnou v bitvě, smíš se dát v domě upálit, protože muži už jej potřebovat nebudou. Já jsem ale z Eorlova rodu, a ne služka. Dovedu jezdit a zacházet s mečem a nebojím se bolesti ani smrti." „Čeho se bojíš, paní?" zeptal se. „Klece," řekla. „Zůstat za mřížemi, dokud je zvyk a stáří nepřijmou a možnost vykonat velké činy nebude nenávratně pryč a neztratím i touhu po nich.“
J. R. R. Tolkien

" Smrt je jen další cesta, kterou musíme jít."(Gandalf, Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

Písně si volí svou hodinu a roční dobu. Když ti znějí plechově, má to svůj důvod. Tóny písně jsou melodií odhodlání tvého srdce a z blátivé studny nevytáhneš čistou vodu. Můžeš jedině nechat kal usadit, jinak se budeš podobat puklému zvonu.
Patrick Rothfuss

Pamatuj, že jsou tři věci, jichž se moudrý bojí: moře za bouře, noc bez měsíce a hněv dobrého člověka.
Patrick Rothfuss

Mít tajemství, to stačí. Cokoli víc by bylo chamtivé. (Auri-Kvothovi)
Patrick Rothfuss

Když se chováš opatrně, když zaujímáš své patřičné místo, pak můžeš pomáhat. Spravit, co je prasklé. Starat se o věci, které najdeš pokřivené. A důvěřuješ světu, že ti přihraje příležitost sehnat něco k jídlu. Jedině tak se dá pohybovat ve světě správně. Všechno ostatní je marnivost a pýcha. (Auri, Hudba ticha)
Patrick Rothfuss

Jsou chvíle, kdy smyslí zacházíme jako s květem skrytým v šílenství, jsou chvíle kdy realita je nic než bolest a abychom tomu unikli, mysl musí nechat realitu za sebou.
Patrick Rothfuss

Den, kdy si začneme dělat starosti s budoucností, je tím dnem, kdy necháváme dětství za sebou.
Patrick Rothfuss

...co znamenají drobné kazy, když jde o záležitosti srdce? Milujeme to, co milujeme. Rozum do toho nemá co mluvit. Svým způsobem je právě nerozumná láska ta pravá. Každý dokáže něco milovat, protože ... to je snadné stejně jako strčit si minci do kapsy. Ale milovat navzdory ... znát chyby a i k těm chovat lásku. To je vzácné a ryzí a dokonalé.
Patrick Rothfuss

Nikdy snad nebylo na světě nic tak křehkého a nezdolného. V mých rukou je to pouhá třtina! Mohl bych jí ohnout mezi ukazováčkem a palcem. Ale jak by mi to pomohlo, kdyby ji ohnul, kdybych ji zlomil, kdybych ji rozdrtil? (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

Mám vůči vám totiž někdy takový divný pocit. Obzvláště když jste mi nablízku, tak jako teď. Je mi, jako bych měl někde nalevo pod žebry provázek, který je svázán pevným a nerozvazatelným uzlem s podobným provázkem v témž místě vašeho křehkého těla. A až nás oddělí bouřlivý mořský průliv a asi tak dvě stě mil pevné země, mám strach, že ten provázek, který nás pojí, najednou praskne. A velmi mě znepokojuje pocit, že bych mohl vnitřně vykrvácet. (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

Je ti zima, protože jsi sama. Nemáš nikoho, kdo by z tebe vykřesal oheň, který v tobě je. Jsi nemocná, protože ti není dopřáno požívat nejlepší, nejsilnější a nejsladší cit, který byl člověku darován. A jsi hloupá, protože mu nepřístupně bráníš, ačkoli tím tak trpíš. Neuděláš ani krok, aby ses s ním setkala, ačkoli na tebe čeká. (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

I kdybyste mluvila hloupě, říkala byste to tak klidně a vážně, že bych to třeba omylem považoval za něco rozumného Copak se nikdy nesmějete, slečno Eyrová? Neobtěžujte se s odpovědí. Já vím, že se smějete jenom málokdy, ale určitě se dovedete smát vesele. Věřte mi, nejste ve svém přirozeném založení přísná, stejně jako já nejsem ve své přirozenosti zvrhlý. (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

Braňte se výčitek svědomí, slečno Eyrová. Nikdy se nedejte zlákat na scestí. Výčitky svědomí člověku jenom otravují život. (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

Smrt je jen začátek, ale až té druhé kapitoly.
William Shakespeare

Peklo je prázdné, ďáblové jsou mezi námi.
William Shakespeare

Láska je dým, jak vzdech se rozplyne, láska je plamen, který v očích žhne, láska je moře vyplakaných slz, láska je šílenství,...
William Shakespeare

Když honit Lásku chceš, jak stín se Tobě míhá. Ji hoň a Tobě uletí, však prcháš-li Tě stíhá..
William Shakespeare

Kdo nepocítil ran, se jizvám směje.
William Shakespeare

K vítězství zla stačí, aby dobří lidé nedělali nic.
William Shakespeare

"Teorie lásky je božská, její praxe ďábelská."
William Shakespeare

„Napolo zoufám, napolo doufám.“ (Anna Elliotová)
Jane Austen

...nikdo nemůže ctít ženského ducha víc nežli já. Podle mého mínění jím příroda ženy tak štědře obdařila, že nikdy neuznají za potřebné využívat ho víc jak z poloviny.(Northangerské opatství)
Jane Austen

,,Je rozdíl mezi pýchou a hrdostí, ač se obě tato slova často užívají. ...Hrdý člověk nemusí být ještě pyšný. Hrdost se týká spíš toho, co si sami o sobě myslíme, pýcha toho, co si přejeme, aby si o nás mysleli druzí.´´ (Pýcha a předsudek)
Jane Austen