Minka329 Minka329 oblíbené citáty

☰ menu

Věřím ve sny. Věřím, že každou noc se na planetě všechno, co je, bylo a může být, promítá do snů. Věřím, že to, co se stane ve snu, se nijak neliší od toho, co se stane v reálném světě, a není to o nic méně důležité. Věřím, že sny jsou pro dnešního člověka něco jako cestování v čase. Věřím, že člověk může ve snech navštívit minulost, přítomnost i budoucnost. Věřím, že jsem snil polovinu svého života, která ještě nenastala...Ve snech jsem byl svědkem svojí smrti, a to mě naučilo víc si vážit života. Ve snech jsem také viděl vlastní život, a to mi pomohlo víc si vážit smrti.
Brian Hugh Warner

Nevěřím v náhodu nebo shodu okolností. Věřím v klamné já, což znamená, že věřím, že věci, o kterých přemýšlím, mění svět kolem mě a mají za následek události, jež se jeví jako shoda náhod.
Brian Hugh Warner

Čas a jeho rozkladný účinok na ľudské srdce. Minulosť a jeho tiene, ktoré vrhá na prítomnosť – tiene v ktorých sa často skrývajú nepríjemné veci. (Štyri po polnoci)
Stephen King

"Už mi věříš?" - "Věřil jsem ti už předtím. Říkal jsem ti to." - "Věřil jsi, že tomu věříš. Věřil jsi na hladině své mysli. Věříš teď až do hloubi? Až na dno?" (Tři vyvolení)
Stephen King

Existují lidé, kteří lžou proto aby něco získali, jiní zase lžou proto, aby se vyhnuli bolesti, někdo zase lže prostě proto, že je mu naprosto cizí pomyšlení, že se má mluvit pravda... a pak ještě existují lidé, kteří lžou proto, že na svůj čas, kdy budou mluvit pravdu, zatím ještě čekají.
Stephen King

...mysl umí počítat, ale duch touží a srdce ví svoje.
Stephen King

Skutečnost je to, co nezmizí když v to přestanete věřit.
Philip K. Dick

Pokud si myslíte, že je tento vesmír špatný, měli byste vidět ty ostatní.
Philip K. Dick

Buď šťastný už dnes, lebo zajtra umrieš, lenže umieranie sa začína ihneď a šťastie je len spomienka.
Philip K. Dick

Všechno, co vidíme nebo o čem sníme, je jenom sen ve snu.
Edgar Allan Poe

Žijem pre všetky tie noci, ktoré si nebudem pamätať, s priateľmi, na ktorých nikdy nezabudnem.
Edgar Allan Poe

Nevěřte ničemu, co slyšíte a jen polovině toho, co vidíte.
Edgar Allan Poe

Není ještě rozřešena otázka, zda šílenství je či není nejvyšší inteligencí, zda mnohé z toho, co je slavné, zda všecko, co je hluboké, nepochází z choroby myšlení, z útvarů mysli povznesené nad obecný rozum.
Edgar Allan Poe

Chceš lásku mít? - pak stůj co stůj směr srdce uhlídej si! Buď vším, čím jsi, a pamatuj, nebuď ničím, čím nejsi! Světu tvé něžné chování, půvab bez marnivosti budou důvodem k uznání a láska - povinností. - Sen ve snu
Edgar Allan Poe

»Zahynu,« pravil, »musím zahynout tímto politování hodným šílenstvím. Tak, tak a ne jinak zahynu. Bojím se budoucích událostí ne kvůli nim, nýbrž pro jejich následky. Chvěji se hrůzou jen při pomyšlení na nějakou sebeobyčejnější událost, jež by mohla mít vliv na toto nesnesitelné duševní podráždění. Ve skutečnosti to, čeho se obávám, není nebezpečí samo, nýbrž jeho nutný účinek - hrůza. Cítím, že v tomto hrozném a žalostném stavu dříve nebo později nadejde chvíle, kdy zároveň s rozumem přijdu i o život v zápase s oním neúprosným přízrakem, STRACHEM.«
Edgar Allan Poe

"I ten nejotrlejší člověk má v srdci struny, které ho rozechvějí, jakmile se jich dotknete. I člověk nadobro rozvrácený, jemuž je život i smrt pro smích, přestává s některými věcmi žertovat." (Maska červené smrti)
Edgar Allan Poe