MilBart MilBart oblíbené citáty

☰ menu

Co by dělalo dobro, kdyby zlo neexistovalo a jak by to na zemi vypadalo, kdyby zmizely stíny? Každý člověk i věc má přece svůj stín. Člověk nemůže vyplenit celou zeměkouli a vymýtit z ní vše jen proto, že neuznává světlo bez stínu." (Woland - Mistr a Markétka)
Michail Bulgakov

Odpouštění a milosrdenství potřebuje každý, bez rozdílu, protože nikdo nedokáže sebe samého vytáhnout z vody za vlasy.
Ladislav Heryán

Je jedno, zda jako křesťané, židé či muslimové, skutečný Bůh je jen jeden, je Světlo a Láska.
Ladislav Heryán

Jako jsme my závislý na milosrdenství Božím, tak jsou lidé kolem nás závislí na milosrdenství našem.
Ladislav Heryán

Bůh je jen tehdy skutečný, pokud jeho přítomnost někoho mění, vede k vnitřní svobodě, pravdivosti, velkorysosti a soucitu.
Ladislav Heryán

I když je pravda, že se knížky časem mění stejně jako lidé, rozdíl je v tom, že zatímco lidé nechají člověka na holičkách, když už jim neskýtá žádnou výhodu, potěšení, prospěch nebo alespoň dobrý pocit, knížka jej nikdy neopustí. Pochopitelně někdy opustíš ty ji, třeba na několik let nebo dokonce navždycky. Ale knihy se k tobě nikdy neobrátí zády, i když je zradíš: dál na tebe budou tiše a pokorně čekat na poličce. Třeba i deset let. Nebudou si stežovať. Až budeš jednou ve tři hodiny ráno potřebovat nejakou knihu, nezklame tě, i když jsi ji předtím opustil a na celá léta vymazal z paměti; sestoupí z poličky a bude ti dělat společnost, když to budeš nejvíc potřebovat. Nebude se ti snažit oplácet nebo se vymlouvat, ani se nebude ptát, jestli jí to stojí za to, jestli si to zasloužíš a zda se k sobě pořád ještě hodíte; přispěchá, jakmile ji o to požádáš. Kniha tě nikdy nezklame.
Amos Klausner

Každé mládě a mládě člověka především, je ještě nezkažené, je dobré, to až teprve život ho později nutí ohýbat hřbet a křiví mu páteř. Mládě má místo očí studánky a těmi vám bezprostředně děkuje - ne slovy díků, ale prožitkem radosti.“
Ota Pavel

Žijeme v kultuře netrpělivosti.
Tomáš Halík

Těžko, přetěžko je být na Zemi ateistou.
Marek Vácha

Člověk se nemusí bát žádné krize; měl by se obávat jen toho, aby ho v krizi neoslepilo zoufalství, ztráta naděje.
Tomáš Halík

S přibývajícím věkem ubývá soudnosti a geniality.
Immanuel Kant

Proti trampotám života dal Bůh člověku tři věci - naději, spánek a smích.“
Immanuel Kant

"Vše, co je v člověku krásné je očima neviditelné."
Antoine de Saint-Exupéry