Lov€Märys Lov€Märys oblíbené citáty

☰ menu

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí.
Karel Čapek

Jak pusto. Jaká prázdnota... ... ve mně. [Zaklínač I., Zrno pravdy]
Andrzej Sapkowski

I pravila věštkyně zaklínači: "Takovouto dám ti radu: obuj si boty železné a do rukou vezmi hůl železnou. Jdi v botách železných až na světa konec a cestu před sebou holí poklepávej a slzami smáčej. Jdi přes oheň a vodu, nezastavuj se ani neohlížej. A až ochodíš podrážky železné, až obrousíš hůl železnou, až od větru a žáru oči ti vyschnou tak, že ani slzu neuroníš, dojdeš na konec světa a najdeš to, co hledáš a co miluješ. Možná." I vyrazil zaklínač přes oheň a vody, vůbec se neohlížel. Ale nevzal si ani železné boty, ani hůl. Vzal si toliko svůj zaklínačský meč. Neposlouchal slova věštkyně. A dobře udělal, protože to byla mizerná věštkyně."
Andrzej Sapkowski

A tolik zábavy: pranýř, šibenice s hlubokým propadlištěm, divadlo, zvěřinec, tržnice, třicet pět hospod a dvanáct bordelů. (Věčný oheň)
Andrzej Sapkowski

„Blábol,“ konstatoval zaklínač. „A navíc se ani nerýmuje. Každé pořádné proroctví musí být ve verších.“ (Zaklínač- Poslední přání- Menší zlo)
Andrzej Sapkowski

"Rytíř bez jizvy je kokot a ně hrdina." (Zaklnač - Hlas rozumu)
Andrzej Sapkowski

"Mají pravdu pane zaklínači... Hanebný svět nás obklopuje, to však neznamená, že musíme být ještě hanebnější..."
Andrzej Sapkowski

‚‘Bravo, Marigolde, jako obvykle přesná trefa. Politika, to je za téhle situace něco pro mě. Zpočátku se mi do toho moc nechtělo, říkal jsem si, že čistější bude organizování prostituce a investování do veřejných domů. S politiky jsem už sjednával kšefty a dost jsem jich poznal. Přesvědčil jsem se, že s kurvami je lepší pořízení, poněvadž kurvy mají alespoň nějaké zásady a nějakou čest, Na druhou stranu se z hampejzu nedá tak dobře vládnout jako z radnice. A vládnout by se mi docela chtělo, když ne světu, tak aspoň okresu. Staré přísloví říká: když je nemůžeš porazit, tak se k nim přidej…‘‘ - Bouřková sezóna
Andrzej Sapkowski