Kamzík Kamzík oblíbené citáty

☰ menu

Kdy, když zatím ne?
André Aciman

,,Protože sama moje bytost je on"
André Aciman

První věta pravdy je vždy nejtěžší (Líbali jsme se)
David Levithan

Považujeme se za bytosti oplývající výjimečnou inteligencí. Jedním z našich nejlepších rysů ale je, že naše očekávání nedokážou simulovat zážitek, který očekáváme. Očekávání radosti není nikdy stejné jako radost. Očekávání bolesti není nikdy stejné jako bolest. Očekávání výzvy není ano trochu to samé, jako výzvu prožívat. Umět věci, kterých se obáváme, pociťovat předem, byli bychom traumatizovaní. Namísto toho se do nich pouštíme v přesvědčení, že víme, jaké to bude, aniž bychom měli nejmenší tušení, jaké to bude ve skutečnosti. (Líbali jsme se)
David Levithan

Nevědomost není blaho. Blaho je znát celý smysl toho, co bylo člověku dáno. - Líbali jsme se
David Levithan

Někdy přijde nadhled příliš pozdě. Sám sobě nemůžeš věřit. Myslíš, že můžeš, ale nemůžeš. Ne proto, že jsi sobecký. Nemůžeš žít pro nikoho jiného. Jakkoli bys chtěl, nemůžeš žít jen proto, že tě chce mít někdo jiný na živu. Nemůžeš zůstat na živu pro své rodiče. Nemůžeš zůstat na živu pro své kamarády. A nemáš vůči nim žádnou povinnost zůstat na živu. Povinnost žít máš jedině vůči sobě, nikomu jinému.
David Levithan

Lidé jsou chyceni v mezifázi mezi črtou a hotovým portrétem. (Líbali jsme se)
David Levithan

Je mu jasné, že někdo by si mohl myslet, že zavírá oči před skutečností, ale tak to není. Je mu to jedno. Aby mohl člověk před něčím zavírat oči, musí se o to aspoň trochu zajímat. (Líbali jsme se)
David Levithan

Člověk vynaloží tolik času, tolik energie ve snaze se držet. A potom se mu nakonec stejně všechno rozpadne pod rukama. - Líbali jsme se
David Levithan

"Jsme víc než prach." (Líbali jsme se)
David Levithan

Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.
Jan Werich

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí.
Karel Čapek

Slyšíme slova, ale většinu času doopravdy neposloucháme. Někdy si už předem uděláš názor na to, co ti chce ten druhý říct, takže ho ani nechceš vyslechnout. Nebo ho sice necháš mluvit, ale slyšíš jeho slova přes filtr té svojí představy a ona pak lezou z druhé strany ven úplně překroucená a zkomolená. Každý by měl slyšet to, co druhý říká, přesně tak, jak to říká.
Theodoric F. Addair

Nemůžeš mít začátek, když nic neskončilo.
Theodoric F. Addair

Moje slabost je moje síla.
Theodoric F. Addair

Jeho maska se stala jeho vězením.
Theodoric F. Addair

Miluju tvůj úsměv, když ani nevíš, že se usmíváš. Miluju tvoje věčně rozcuchané vlasy. Miluju na tobě, že se lidem díváš do očí o chviličku déle, než je nutné. A miluju tvoje měsíčně šedé oči. Takže jestli si myslíš, že mi nepřipadáš dost atraktivní, tak jsi blázen, Simone. (Blue - Probuzení Simona Spiera)
Becky Albertalli

..nemyslíš, že by coming out měli podstoupit všichni? Proč je za výchozí stav považována zrovna heterosexualita? Ty rozpaky by si měl zažít každý a při té příležitosti se k něčemu oficiálně přihlásit, ať už k hetero-, homo-, bisexualitě nebo čemukoliv jinému. - Probuzení Simona Spiera
Becky Albertalli

..člověk může znát druhého člověka sebelíp, může znát nazpaměť všechna jeho gesta, ale do jeho myšlení stejně nikdy nepronikne. - Probuzení Simona Spiera
Becky Albertalli

Miř vysoko, něco trefíš.
James Dashner

Jestli se nebojíš, nejsi člověk.
James Dashner

Je třeba znát problém lépe než řešení, jinak se řešení stane problémem. - Kód horečky
James Dashner

Buďte opatrní. Neumírejte.
James Dashner

„Vsadil bych se, že jsme se právě ocitli v pekle. U tebe jsem si vždycky myslel, že tam skončíš, Minho, ale u sebe jsem to nečekal. - Newt, Spáleniště“
James Dashner

„Víc než kdy jindy chápal touhu Placerů po objevení cesty z Labyrintu. Nešlo jen o únik. Poprvé pocítil chuť pomstít se lidem odpovědným za to, že ho sem poslali.“
James Dashner

„Ona je poslední. Úplně.“
James Dashner

„Kéž tenhle půlčón výstrahu předá, že dírou od Klece se utéct nedá.“
James Dashner

„Great. We're all bloody inspired. - Newt, The maze runner“
James Dashner

Zoufat si mohou jen ti, kdo vidí neodvratný konec. (Společenstvo prstenu,Pipin Bral)
J. R. R. Tolkien

Zítřek leží v neznámu, ale často přináší naději. - Dvě věže
J. R. R. Tolkien

Volil jsi Večer, ale má láska patří Jitru. A mé srdce tuší, že to brzy odejde navždycky.
J. R. R. Tolkien

Tři prsteny pro krále elfů pod nebem, Sedm vládcům trpaslíků v síních z kamene, Devět mužům: každý je k smrti odsouzen, Jeden pro temného pána, jenž dlí na trůně v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem. Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem. (Pán prstenů)
J. R. R. Tolkien

Spousta těch, co žijí, zaslouží smrt. A někdo umírá a zasluhuje život. Můžeš mu ho dát? Potom nevynášej příliš horlivě rozsudky smrti. Protože ani ti nejmoudřejší nedohlédnou do všech konců.
J. R. R. Tolkien

V nouzi je každá minuta drahá a přece je lepší pozdě než nikdy. (Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

Odvaha se nachází na nepravděpodobných místech.“
J. R. R. Tolkien

Ne každý kdo bloudí je ztracen.
J. R. R. Tolkien

Naděje se rodívá, když už nám nic nezbývá. (Legolas; Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

Máte odvahu i moudrost, sloučené ve správném poměru. Kdyby si víc našinců dovedlo cenit jídlo a veselí a zpěv nad nahromaděné zlato, svět by byl radostnější. (Thorin Pavéza, Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky)
J. R. R. Tolkien

Když nemůžete něco najít, nejlepší věc, kterou můžete udělat, je hledat. Pakliže hledáte, jistě určitě něco najdete, ale není to vždy to, oč vám jde.
J. R. R. Tolkien