Johny_H. Johny_H. oblíbené citáty

☰ menu

Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.
George S. Patton

Nikdo nedělá větší chybu než ten, kdo nedělá nic v domnění, že to málo, co udělat může nemá smysl.“
Edmund Burke

Jediná věc je nezbytná pro triumf zla, aby dobří lidé nic nedělali.“
Edmund Burke

Jo, dokud člověku bezhlavé násilí nezachrání život, nedokáže ho patřičně ocenit.
Leoš Kyša

Jedna věc přebije sexuální pud spolehlivě, a to je pud sebezáchovy.
Leoš Kyša

Čestnejch lidí je plnej hřbitov, takže si vyber, buď budeš čestnej, nebo živej. (Světla Paříže)
Leoš Kyša

"Přestalo ho poslouchat jedno oko." (Lovci)
Leoš Kyša

Nemám u sebe nic. Ani nic, do čeho bych to nic mohla dát.
Kristýna Sněgoňová

Na dobu, kdy jsi nás neznala budeš ještě vzpomínat, zlato.
Kristýna Sněgoňová

Mám k tomu plánu dvě připomínky, šéfe. Za prvé, je na hovno. Za druhé, je na hovno. Teoreticky je to jen jedna připomínka.
Kristýna Sněgoňová

... co záleží na tom, že nějaký příběh po měsíci zapomenu, když se při jeho čtení dobře pobavím?
Darcy Coates

Je jedno, kolikrát zachráníte svět, stejně vám nikdo nepoděkuje. (Velké problémy v Malém Vietnamu)
Leoš Kyša

Každý se mnou nějak manipuloval na své mocenské šachovnici. Problém byl, že jsem nehodlal být něčí figurkou v královské partii. Moje taktika spočívala v tom, že jsem hrál jako holub - místo akceptování pravidel hry jsem na šachovnici vlítnul, rozmetal figurky, posral černý políčka a pak odletěl. (Poslední tango v Havaně)
Leoš Kyša

Jsem psychopat,který studuje psychopaty.Studuji jejich metody... jejich triky... jejich myšlenky... jejich činy... všechno, a právě proto mám znalosti, které vám právě nabízím-jsem psychopat z vlastního rozhodnutí, ne od přírody, a to ze mě dělá nejnebezpečnější typ psychopata, co existuje, protože chci zabíjet nežene mě k tomu žádné vnitřní nezvladatelné nutkání, a to znamená, že všechno, co dělám, je naplánováné (Nenávist)
Chris Carter

Jen ležel a představoval si,že je někdo jiný. A představivost měl mocnou. Mnohem mocnější než brány pekel. Mnohem mocnější než peklo samo (Galerie Mrtvých)
Chris Carter

Jak bys někoho zabil,abys ho ve skutečnosti nezabil? Je to snadné, saranče. Vyprázdníš jeho duši a naplníš ji bolestí...vezmeš mu to, co miluje nejvíc. (Nenávist)
Chris Carter

"Jak jste správně řekl, když je to někdo z našich blízkých, na ničem jiném už nezáleží. Zapomeneme dokonce, kým jsme. Možná se z nás přitom stane nestvůra." z knihy Jeden za druhým
Chris Carter

... Žijeme ve falešným světě - plastovém světě, kde skutečná přirozená krása je nejčistší a nejvzácnější uměleckou formou. Práva krása se nedá vyrobit, ani okopírovat, a z toho důvodu je na vyhynutí, ale práva krása by měla žít věčně. Já se o to postarám. Doufám, že budete schopni pochopit a ocenit opravdové umění.
Chris Carter

Život je divná věc. Nezáleží prý na tom, kolik dobra v něm vykonáte nebo kolika lidem pomůžete. Chyby, které jste udělali vás straší až do poslední chvíle. (Sochař smrti)
Chris Carter

Když je realita příliš nesmyslná a rozum nad ní zůstává stát, lidská mysl si někdy vytvoří svou vlastní.
Chris Carter

"Hodně čtu," odpověděl Robert.
Chris Carter

Brno už z dálky vypadalo jako Praha. (Spad)
Leoš Kyša

Ideální manželství má dva předpoklady, muž musí být hluchý, žena slepá.
Sókratés

Vyrostl jsi, půlčíku. … Ano, velice jsi vyrostl. Jsi moudrý a krutý. Oloupil jsi mě o sladkost pomsty a já teď odtud musím v hořkosti, jako dlužník tvého milosrdenství. Nenávidím je a tebe také! Ale jdu a nebudu tě dál obtěžovat. Nežádej však, abych ti přál zdraví a dlouhý život. Nečeká tě jedno ani druhé. To ovšem není mé dílo. Jen předpovídám. (Saruman; Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

Vzhůru teď, vzhůru, Jezdci Théodenovi! Lítý boj čeká: plameny a činy! Kopí se štípe, štít jiskry křeše, den mečů, den rudý, nežli slunce vzejde. Jeďte jen, jeďte! Do Gondoru jeďte! Co následovalo, bylo troubení rohů, burácení koňských kopyt, královská korouhev ve větru. A pak celé rohanské vojsko propuklo v zpěv a Jezdci zpívali a zabíjeli, protože se jich zmocnila radost z bitvy, a zvuk jejich zpěvu, který byl krásný a strašný, dolehl do Města.
J. R. R. Tolkien

Spousta těch, co žijí, zaslouží smrt. A někdo umírá a zasluhuje život. Můžeš mu ho dát? Potom nevynášej příliš horlivě rozsudky smrti. Protože ani ti nejmoudřejší nedohlédnou do všech konců. (Společenstvo Prstenu)
J. R. R. Tolkien

To je ale ironie, že jediná jistota v životě je smrt, viď? (Popravčí)
Chris Carter

Nezáleží na tom, jak jsi prožil svůj život. Nezáleží na tom, jak jsi bohatý, čeho jsi dosáhl, koho znáš nebo jaké jsi měl naděje. Nakonec nás všechny potká to samé - všichni zemřeme. (Popravčí)
Chris Carter

Lidi v sobě dokážou živit zášť donekonečna. (Hunter, Popravčí)
Chris Carter

Jste psychiatr, nemůžete být blázen. (Zahájení)
Dan Simmons

Je to sice naprostá šílenost, ale dává smysl. (Střední hra)
Dan Simmons

Je lepší mít velblouda ve stanu, odkud chčije ven, než mimo stan, odkud chčije dovnitř. (Koncovka)
Dan Simmons

Jak tomu bylo u tolika mladých lidí, s nimiž jsem se v současnosti setkávala, nedokázala jsem určit, jestli je opravdu retardovaný nebo jen žalostně nevzdělaný. Připadá mi, že většina obyvatelstva mladší třiceti let spadá do jedné z těchto dvou kategorií. (Střední hra)
Dan Simmons

Lidstvo dokázalo udělat Peklo z Ráje, co by potom udělalo s Peklem samotným? (Inferium)
Roman Bureš

Budou z nás všech vegetariáni. Vůdce by měl radost. (Inferium)
Roman Bureš

Máte odvahu i moudrost, sloučené ve správném poměru. Kdyby si víc našinců dovedlo cenit jídlo a veselí a zpěv nad nahromaděné zlato, svět by byl radostnější. (Thorin Pavéza, Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky)
J. R. R. Tolkien

Jsme tady obyčejní pokojní lidičkové a na žádná dobrodružství nemáme ani pomyšlení. Je s nimi jen protivný rozruch a nepohodlí! Zdržují jednoho od oběda! Nedovedu si představit, co na nich kdo vidí. (Bilbo, Hobit)
J. R. R. Tolkien

Jak to myslíte? Přejete mi tím dobré jitro, nebo máte na zřeteli, že dnešní jitro je dobré, ať už já o to stojím nebo ne, či že se dnes cítíte dobře sám, anebo že je jitro jako stvořené, aby byl člověk dobrý? (Gandalf, Hobit)
J. R. R. Tolkien

„Já?Ne,mluvím k sobě,to obvykle starci dělávají,vyberou si nejmoudřejšího z přítomných a k tomu mluví."(Gandalf,Dvě věže)
J. R. R. Tolkien

...jsem Gandalf a Gandalf, to jsem já! Když si pomyslím, že jsem se musel dožít toho, aby mě syn Beladony Bralové chtěl vydobrýtovat, jako nějakého cesťáka s knoflíky! (Gandalf, Hobit)
J. R. R. Tolkien