hanis2806 hanis2806 oblíbené citáty

☰ menu

Vím jenom, že je jí patnáct. Chci si ji vypodobnit, je však nevypodobitelná. Je všechno, co mých dvacet let do mne nanosilo z vůní a tvarů a z čeho si dnes jak z pláství vybrala strašné sladkosti. Je všechno, co naráz zastavuje srdce, a přece to není smrt. A je všechno, čím vždycky člověk poprvé vydechne. Milenka ještě ne, na to je jí málo. Nevím, kolik má rukou a kolik úst, každým stéblem a lístkem a každou hvězdou mě žíznivě pije. Jsem vesmírem doteků, až mě mrazí, a přece jsme se plaše dotkli jen jednou.
František Hrubín

Dnes lidé mezi sebou hovoří tak, že jeden druhého neposlouchá.
František Hrubín

"Kdo v srdci žije, neumírá."
František Hrubín

Nejdůležitější věcí v životě je umět si vydělat na chleba.
Mario Puzo

...velcí muži se velkými nerodí, velkými se stávají ... (Kmotr)
Mario Puzo

... čas rozežírá vděčnost rychleji než krásu. (Kmotr)
Mario Puzo

I'm not crazy, my reality is just different than yours.
Tim Burton

Soucit a lítost nejsou totéž. Lítost znamená dívat se na člověka svrchu, jen ho plytce litovat a nic za to nenabízet. Soucit znamená vnímat jeho bolest a nabízet porozumění. (Topím se v tobě)
Jasinda Wilder

Pro dva lidi je jen určitá míra lásky- ohraničená a nezměnitelná. Nemiluj přespříliš, chceš-li býti milován,vyčerpáš sám všechnu lásku, určenou pro dva - Krysař
Viktor Dyk

„Srdce je kus, který není nikdy dost velký.“
Viktor Dyk

Ať člověk utíká, jak chce, sobě samému neunikne. Je to jako se stínem. Pořád se vás to drží.
Haruki Murakami

Člověk se prosadí, když dělá to, co se nejméně očekává. (Noc v Lisabonu)
Erich Paul Remark

"Vše, co je v člověku krásné je očima neviditelné."
Antoine de Saint-Exupéry

Nemáme nic cennějšího než jeden druhého. (Svědkyně ohně)
Lars Kepler

„Áno, lebo J. ho od začiatku učil, že existujú hranice. Treba ísť čo najďalej, ale v istých chvíľach musíme prijať tajomstvo a pochopiť, že každý má istý dar. Niekto vie liečiť, iný ovláda slová múdrosti, ďalší sa rozpráva s duchmi. Prostredníctvom všetkých týchto darov dokopy Boh prejavuje svoju slávu a používa človeka ako nástroj. Brány Raja sú otvorené pre tých, ktorí sa rozhodnú vstúpiť. Svet je v rukách tých, ktorí majú odvahu snívať a žiť svoje sny. Každý má svoje nadanie. Každý má svoj dar.“ (Valkýry)
Paulo Coelho

"Láska je jako droga. Nejdřív se dostaví pocit euforie, kterému se zcela oddáš. Ale uplyne den, a chceš ještě víc. Zatím jsi tomu nepropadl úplně, ale ten pocit se ti líbil a myslíš si, že ho dkokážeš ovládat. Dvě minuty myslíš na milovanou osobu a další tři hodiny na něco jiného. Ale postupně si na toho druhého zvykáš, až jsi na něm úplně závislý. Pak tři hodiny myslíš na něj a dvě minuty na něco jiného. Když s tebou není, prožíváš stejné pocity jako lidé závislí na drogách, když je nemají. V takových chvílích bys pro lásku udělal cokoliv, stejně jako narkoman, který krade a ponižuje se, jen aby dostal svoji dávku."(U řeky Piedra jsem usedla a plakala)
Paulo Coelho

Ten, kdo se nebojí, dlouho nepřežije (Sněhulák)
Jo Nesbø