habs habs oblíbené citáty

☰ menu

Nejsou žádné dobré nebo špatné války. Jediná špatná věc na válce je její prohra. Všechny války se vždy vedly proto, že obě dvě strany měla takzvaný dobrý důvod k válce. Ale jen důvod vítězné strany se stal historicky správným důvodem. Nezáleží na tom, kdo je v právu a kdo ne, záleží na tom, která strana má lepší generály a lepší armádu.
Charles Bukowski

Když se stane něco špatného, pijete, abyste na to zapomněli; když se přihodí něco dobrého, pijete, abyste to oslavili; a když se nestane nic, pijete, aby se něco stalo.
Charles Bukowski

Kdo vynalezl eskalátor? Pohyblivý schody. Docela šílenej nápad. Lidi jezdí sem a tam po eskalátorech, nahoru a dolu výtahama, potom si sednou do auta a u garáže mají dveře, který se otevírají zmáčknutím tlačítka. A pak chodí do posilovny, aby vypotili trochu přebytečného tuku. Za 4000 let nebudeme mít žádný nohy, budeme se šoupat po prdeli nebo se budeme kutálet jako sudy. Každý zvíře ničí samo sebe. Dinosauři vyhynuli, protože všechno sežrali a museli žrát jeden druhýho, až nakonec zbyl jen jeden, a ten umřel hladem.
Charles Bukowski

Pravej mužskej je vždycky drobet přivožralej, trošku je nastydlej a kapánek smrdí močůvkou.
Bohumil Hrabal