ElUboshski ElUboshski oblíbené citáty

☰ menu

„Fejeton se píše citem, ne rozumem.“
Ludvík Vaculík

Všechno, co vidíte, slyšíte nebo jakýmkoliv způsobem vnímáte, je charakteristické pro vás. Vy si vytváříte vesmír podle toho, jak ho vnímáte, takže všechno ve vesmíru, co vnímáte, je charakteristické pro vás.
Douglas Adams

Chraň mě před tím, abych věděl, co nepotřebuji vědět. Chraň mě i před tím, abych věděl, že existují věci, o kterých nevím. Chraň mě před tím, abych věděl, že jsem se rozhodl nevědět o věcech, o kterých jsem se rozhodl nevědět. Amen Pane, pane, pane. Chraň mě před následky výše uvedené modlitby. Amen.
Douglas Adams

Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizarnějšího a nevysvětlitelnějšího. Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se to stalo.
Douglas Adams

Důvod, proč slunce za letních večerů, a obzvláště v parcích, klesá tak nízko je, aby bylo lépe vidět, jak holkám poskakují kozičky. Jsem přesvědčen, že je to tak. A jsem si jist, že kdyby člověk tuhle teorii rozvedl, zjistil by, že naprosto přirozeně a logicky vyplývá ze všeho, o čem mluvil Darwin. To je jisté. To je nepopiratelné. A navíc se mi to moc líbí.
Douglas Adams

Bylo to asi takhle: Na počátku byl stvořen vesmír. Spoustu lidí to naštvalo a většinou se to považovalo za chybný krok.
Douglas Adams

A pak jednoho čtvrtka, téměř dva tisíce let poté, co jednoho člověka přibili na kříž za to, že říkal, jak by bylo ohromně bezva chovat se k sobě pro změnu trochu slušně, si jedna dívka sedící osaměle v malé kavárničce v Rickmansworthu najednou uvědomila, v čem je chyba. Přišla na to, jak by se ze světa dalo udělat docela příjemné místo. Dokonce měla pravdu - tentokrát by to bylo fungovalo, a ani by nemuseli nikoho k ničemu přibíjet.
Douglas Adams

Dali jsme jim časově neomezené ultimátum.
Douglas Adams

...létat je umění, nebo spíš fígl. Ten fígl spočíva v tom, že se naučíš praštit sebou o zem a netrefit se.
Douglas Adams