elidlo elidlo oblíbené citáty

☰ menu

Se zavřenýma očima si cestu nevyšlapeš. (Dopisy ztraceným)
Brigid Kemmerer

Každá chvíle je důležitá. (Dopisy ztraceným)
Brigid Kemmerer

Spousta lidí hází pití do stejného pytle jako vztek a násilí. (Dopisy ztraceným)
Brigid Kemmerer

Netušila jsem, že je možné, aby člověk v jednom e-mailu zněl povzbudivě, soucitně i nakrknutě, ale jemu se to nějak povedlo. (Dopisy ztraceným)
Brigid Kemmerer

Když máte to štěstí a poznáte někoho, kdo ve vás vyvolá takové city, něco to znamená. Možná takovou šanci nemáte jen tak zahodit. Snad se za tím máte naopak hnát, jako jsem pronásledovala ten pitomý autobus. Hnát se za tou šancí, seč vám stačí dech. (Láska a jiná vykolejení)
Leah Konen

Život bez lásky je jako rok bez prázdnin.
Jenna Evans Welch

Běhání je strašná věc. Proč to lidi dělají dobrovolně?
Kasie West

Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.
Jan Werich

„Měl bych si uvědomit, jaké mám štěstí. Naši jsou sice na mizině a nedaří se nám nejlíp, ale jinak jsou skvělí. Když jsme byli malí, Alice se pořád ptala mámy, jestli jsme bohatí. Máma vždycky odpovídala, že máme všechno, co je v životě opravdu důležité. Musím si vždycky připomínat, že v tomhle měla pravdu.“ Můj život u sousedů
Huntley Fitzpatrick

Politici jsou jako alkoholici, kteří si ještě nepřiznali problém.
Huntley Fitzpatrick

"Jsi Jaseova nevěsta?" Zase se rozkašlu. "No,ehm, je mi teprve sedmnáct, víš?" Jako kdyby to byl jediný důvod, proč se zásnuby nekonají. "A já mám tolik," ukáže mi George čtyři lehce ušmudlané prsty. "Ale Jase má sedmnáct a půl, takže byste mohli. Pak byste se sem nastěhovali a měli velkou rodinu." Jase vkročí do pokoje přesně uprostřed Georgeova návrhu. Samozřejmě. "Georgi, odchod. Jdi se koukat na Discovery." Než chlapeček vycouvá z pokoje, neodpustí si: "Má fajn postýlku. A ještě nikdy se do ní nepočůral."
Huntley Fitzpatrick

Když se člověk opravdu zamiluje, má pocit, že padá někam do propasti a nic ho nemůže zabrzdit. Zbývá jen naděje, že ho dole někdo zachytí, jinak ho čeká tvrdý dopad a pořádné modřiny. Věřte mi, něco o tom vím.
Jenna Evans Welch

Domov je tam, kde leží tvoje srdce.
Ann Brashares

Dobrý člověk by nikdy neměl váhat kvůli tomu, jak budou reagovat ostatní, když jde o něco důležitého. - Stačí jen chtít
Joelle Charbonneau

Jeho úsměv nebyl přátelský. Ten úsměv značil potíže. Doslova je sliboval.
Becca Fitzpatrick

K tomu abychom zůstali naživu, láska nestačí..
Lauren DeStefano

Možná jsme jako ten třešňový květ. Jako padající hvězdy. Možná jsme se milovali příliš moc, příliš mladí a zapálili tak jasně, že musíme zaniknout. Extrémní krása, rychlá smrt. (Tisíc polibků)
Tillie Cole

Připomíná nám to, že nemáme promrhat ani vteřinu. Že máme žít na sto procent a milovat na dvě stě. Honit se za svými sny, vyhledávat dobrodružství, zachycovat okamžiky. Žít krásně. (Tisíc polibků)
Tillie Cole

Přeji si, aby si lidi každý den uvědomovali, jaký je to pocit. Proč je třeba konce života, abychom se naučili, jak si užívat každý den? Proč musíme čekat, dokud nám nedochází čas, abychom začali uskutečňovat všechno, o čem jsme kdy snili, když jsme předtím měli všechen čas světa? Proč se nepodíváme na člověka, kterého milujeme nejvíc na světě, jako by to bylo naposledy, co ho vidíme? Protože kdybychom to dělali, život by zářil. Skutečně a dokonale bychom jej prožívali. (Poppy - Tisíc polibků)
Tillie Cole

Navěky. Navždy a věčně. (Tisíc polibků)
Tillie Cole

Měj v srdci měsíční paprsky a v úsměvu slunce. (Tisíc polibků)
Tillie Cole

Vy nevíte, co se odehrávalo v mým zbývajícím životě. Doma. A dokonce i ve škole. Nevíte, co se odehrává v životě žádnýho člověka kromě vás samotných. Jenže jestliže se zapletete do jedný části něčího života, nezapletli jste se pouze do ní. Tak přesně a výběrově si bohužel nedokážete počínat. Jestliže si zahráváte s jednou částí něčího života, zahráváte si s jeho životem jako celkem.Všechno… působí na všechno.
Jay Asher

Chceme to, co nemůžeme mít. (Losing it)
Cora Carmack

Live For Love.
Gayle Forman

To, co považujeme za svou největší slabinu, může být naší největší silou.
Sarah J. Maas

Vstávat o letních prázdninách před dvanáctou nebo o takovém čase dokonce chodit mezi lidi, je absurdní. Je to proti společenským pravidlům, která platí pro každého normálního puberťáka. (Eden - Víš, že tě miluju?)
Estelle Maskame

Nikdy nedbejte na to, co si myslí ostatní. Váš život je váš život, vaše hudba je vaše hudba, vaše volba je vaše volba a vaše vodka je vaše vodka. Nemarněte čas zbytečnostmi. Dělejte, co chcete. Choďte každý večer do klubů, nasedněte na letadlo, navštivte Bulharsko. Dělejte to, co vás učiní šťastnými... (La Breve Vita - Víš, že tě miluju?)
Estelle Maskame

Nikdy se v zásadních rozhodnutích nenech ovlivnit mužem. Žena je ženou jen tehdy, když myslí a činí za sebe. A většina chlapů ti za slzy stejně nestojí. (Carla)
Catherine Rider

Lásku nejde odstranit laserem. ( Polibek v New Yorku / Charlotte )
Catherine Rider

Někoho vášnivě milovat, to s sebou zpravidla nese víc trápení než radosti. Stejně by si ale měl každý tuhle zkušenost prožít.
Agatha Christie

Jonah jí kdysi řekl, že jednoho dne si každý uvědomí, že jejich rodiče jsou lidské bytosti a že někdy to jsou dobří lidé, a někdy ne. Co zapomněl zmínit - co jen ona začala v ten konkrétní moment oceňovat - bylo to, že po většinu času lidé nebyli ani dobří, ani špatní, ani poctiví, ani zlí, ale byli to prostě jen lidé. A že někdy jejich láska, i když nic jiného nabídnout nemohli, byla dostatečná. Musela být. (Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr)
Krystal Sutherland

A při tom rozjímání si vzpomenu, co říkala sestra. Hlavní je tu ona. A najednou chápu, na co se vlastně děda babičky ptal. On tu sestru také slyšel. Pochopil to dřív než já. Jestli zůstanu. Jestli budu žít. Je to na mně. Celá tahle záležitost s lékařsky navozenými kómaty jsou jen takové doktorské řeči. Na lékařích nezáleží. Nezáleží ani na Bohu; i kdyby existoval, teď tu není. Záleží na mně.
Gayle Forman

"Kdo říká, že dýchám hudbou? A kdo říká, že vůbec dýchám?"
Gayle Forman

Pokud znají pravdu lidé, na kterých mi záleží, je mi jedno, jak se na mě dívají ostatní.
Sarah J. Maas

Nedal mi květiny nebo čokoládu. Dal mi měsíc a hvězdy. Nekonečno. - Vždycky budeme mít léto
Jenny Han

Láska je děsivá; mění se; může vyprchat. To je risk, který podstupujeme. Už nechci být vyděšená.
Jenny Han

Když člověk něco zná celý život, nechybí mu to, co by jinak mohl mít. - Vánoční zázrak
Jay Asher

Je to tvoje srdce. Nikdo ti neporadí, komu ho máš dát. - Vánoční zázrak
Jay Asher

Nic není zadarmo, Mělo nám to dojít dřív...
Joelle Charbonneau

Allt är mitt, och allt skall tagas från mig. Inom kort skall allting tagas från mig. - Všechno je moje a o vše přicházím. Za pár okamžiků o všechno přijdu. (Delilah, Křišťálové království)
Amanda Hocking