Dindi Dindi oblíbené citáty

☰ menu

Začínám si myslet, že jestliže je Internet CB rádiem devadesátých let, pak domácí počítač je takovým parkovištěm duše a nebezpečným nástrojem v rukách idiotů. Nakonec tenhle dobrovolně přijímanej fašismus donutí člověka, aby přesvědčil sám sebe, že už nepotřebuje myslet, a tak ho zničí.
Brian Hugh Warner

Vždycky jsem byl toho názoru, že člověk je sám o sobě chytrý. Až teprve lidi jsou stupidní. Jen máloco to dokládá lépe nežli války, organizované náboženství, byrokracie a (střední) škola, kde většina vládne tvrdou, nemilosrdnou rukou.
Brian Hugh Warner

Postupně jsem začínal křesťanskou školu nesnášet a pochybovat o všem, co se mi tam snažili vsugerovat. Začínalo být jasné, že utrpení, kterého se pokoušeli zbavit modlením, je utrpení, jímž mučí sami sebe a teď i nás. Šelma, jíž se tolik báli, byli ve skutečnosti oni sami: byl to člověk, nikoli mytologický démon, kdo měl nakonec zničit člověka. A ta šelma se zrodila z jejich strachu.
Brian Hugh Warner

Hudební trička a lidi od muziky nikoho nezabíjej. Zabíjí špatná výchova. Pokud chce někdo vinit umění, tak proč teda čtou děti ve škole Romea a Julii? Je to příběh o dětech, který se navzájem zabíjejí z jednoho zásadního důvodu: jejich rodiče je nechtěli pochopit.
Brian Hugh Warner

Antikrist nejsem jen já nebo jedna osoba. Jsme to my všichni, kolektivní stav mysli, kterej v sobě Amerika potřebuje probudit. Já to v ní chci probudit. To je smysl tohohle turné, možná dokonce mýho života-přimět Američany, aby si uvědomili, že nemusej věřit jen proto, že jim to někdo opakuje celej život. Někdo, kdo nikdy neměl sex nebo nezkusil drogy vám nemůže říkat, že je to špatný. Jedině skrze vlastní zkušenost můžete vymezit vlastní morálku. Lidství není o tom muset soustavně hledat odpuštění za to, že je člověk lidskej; lidství je o nevinný existenci jednotlivce. To je Armageddon, protože pro křesťanství, pokud opustíte myšlenku Boha a začnete věřit v sebe, je svět zničenej.
Brian Hugh Warner

Alespoň podle názoru Johna Miltona, existence člověka není pouze výsledkem Boží benevolence, nýbrž také Satanova zla. Jako dvounohé zvíře člověk od přírody (ať to nazýváte pudem, nebo prvotním hříchem) inklinuje spíš ke své zlé stránce, což může být jeden z mnoha důvodů, proč se mě lidé pořád ptají na temnější polovinu mého jména, ale nikdy ne na Marilyn Monroe. Přestože zůstává symbolem krásy a slávy, i ona má svoji temnou stránku stejně jako Charles Manson má svoji dobrou, inteligentní stránku. Rovnováha mezi dobrem a zlem a to, co mezi nimi volíme, jsou pravděpodobně jediné důležité aspekty, které utvářejí naši osobnost a lidství.
Brian Hugh Warner

Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
J. R. R. Tolkien

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí.
Karel Čapek