Cara.17 Cara.17 oblíbené citáty

☰ menu

Zařazování knížek na jejich místo člověka uklidňuje.
Lin Rina

Právě jsem připustila, že je realita lepší než fiktivní světy, a to mě samotnou překvapilo. Vždycky jsem byla přesvědčená, že mě lidi nemůžou bavit tak dobře jako kvalitní kniha.
Lin Rina

Občas se mi podařilo se do stránek pohroužit, zaplnit svou mysl jinými světy a udělat z dobrodružství jiných lidí svá vlastní. Jenže o to víc mě bolelo, když jsem se odtamtud vrátila a znovu pocítila, že můj vlastní život svoje kouzlo ztratil.
Lin Rina

Jen hloupí lidé se řídí hloupými pravidly!
Lin Rina

Já vás varuji Thomasi Reede! Rozčtvrtím vás nožíkem na papír, jestli vás tam dole ještě někdy potkám!
Lin Rina

Člověk se musí nad všechno povznést, nad urážky především.
Lin Rina

Buďme upřímní. Ženám se sice říká slabé pohlaví, ale jsou zkázou každého muže. Ať už chce, nebo nechce...
Lin Rina

... když člověk jednou začne pozorovat své negativní stránky, je těžké se obrátit zpátky k těm pozitivním.
Lin Rina

To je zvláštní, jak člověk najednou chápe ty druhé, když už mu taky teče do bot. Dokud se mu daří, tak ho to ani nenapadne.
Erich Paul Remark

Piš dopis, když se rozčílíš, do obálky ho však vlož až druhý den.
Erich Paul Remark

Nenávist je kyselina, která rozežírá duši. (Noc v Lisabonu)
Erich Paul Remark

Mám pocit, že jsem mezi samými lidmi, kteří si myslí, že budou žít věčně. Aspoň tak jednají. Šetří svůj majetek a utrácejí svůj život.
Erich Paul Remark

Když my bombardujeme nějaké město, je to strategická nutnost; když to dělají druzí, pak je to odporný zločin.
Erich Paul Remark

"Za starých řeků bylo myšlení výsadou. Pak bylo štěstím. Později nemocí. Dnes je zločinem."
Erich Paul Remark

... Ale takový už je člověk: doopravdy si váží jen toho, co nemá.
Erich Paul Remark

Podle zákonů rozumu vyrůstají věže, které ční nad vrcholky stromů. Podle zákonů důvěry vyrůstají věže, které ční nad hvězdami.
Mary E. Pearson

Když už si myslíš, že nevydržíš ani vteřinu, dej tomu ještě tři dny. A pak další tři. Někdy zjistíš, že pořád vydržíš víc, než sis původně myslel.
Mary E. Pearson

Když se bojíme mít vlastní názor, tyranie vítězí. - Lia, Temná krása
Mary E. Pearson

Když někdy člověku seberete opravdu hodně,přestane mu záležet i na tom,co zbylo. ( Temná krása )
Mary E. Pearson

Dneska se neumírá, až zítra. - Kazi, Zlodějský tanec
Mary E. Pearson

Ale i ti nejhouževnatější jednou vydechnou naposledy . ( Zrádné srdce )
Mary E. Pearson

Abychom neopakovali historii, předávejme si příběhy od otce k synu, od matky k dceři. Neboť stačí jediná generace a dějiny i pravda budou ztraceny navždy.
Mary E. Pearson

Poslouchej slova, která nepadnou, Kazi. Dech, odmlky, zaťaté pěsti, prázdné pohledy, záchvěvy, slzy. To, co se říká nahlas, slyší každý. Jen někteří ale slyší to, co je skryté za tím. - Zlodějský tanec
Mary E. Pearson

To je vždycky tak. Nestvůry duše jsou mnohem horší než ty skutečné. Strach, pochyby, nenávist už ochromily víc lidí než divoké šelmy.“ „A láska," podotkl. (Brisingr - Arya a Eragon)
Christopher Paolini

Přestože je to tak bolestné, nemůžete dovolit, aby smutek ovlivnil vaše rozhodování... Není to snadné, vím - moc dobře to vím! - ale musíte překonat sám sebe, pro dobro svého lidu.“ „Překonat sám sebe,“ opakoval král trpkým, posměšným hlasem. „Ano. Od nás se vyžaduje víc než od většiny lidí. Musíme se tudíž snažit být lepší než ostatní, pokud máme prokázat, že si zasluhujeme takovou zodpovědnost." (Inheritance - Nasuada a král Orin)
Christopher Paolini

Neupínej se na jedinou představu natolik, abys nedokázal pohlédnout za ni a vidět jinou možnost. (Brisingr - Brom)
Christopher Paolini

Netrap se tím. Životem nelze projít bez zranění. Ani bychom to neměli chtít. Zranění, která utrpíme, jsou měřítkem naší pošetilosti i našich schopností. (Inheritance - Arya)
Christopher Paolini

Nemysli na to,“ poradila mu. „Nic s tím nenaděláš a budeš se jen cítit hůř. Žij přítomností, pamatuj si minulost a neboj se budoucnosti, protože ta neexistuje a nikdy ani existovat nebude. Je pouze teď. (Eldest - Safira)
Christopher Paolini

Jsou dny, kdy i vstávat z postele znamená vítězství.
James Norbury

Chyby znamenají, že se snažíš ... nevzdávej to.
James Norbury

Co když se setkám s lidmi, kteří ne nebudou mít rádi nebo se jim nebude líbit, co dělám? Musíš jít vlastní cestou ... Lepší ztratit je než ztratit sám sebe.
James Norbury

Síla a moc knížek je právě v tom, že nás dovedou naučit, ať se staráme o ostatní. A že dokážou spoustě lidí dodat odvahu a podpořit je.
Sósuke Nacukawa

Nic proti příjemným knihám. Pokud bys ale lezl na hory jen po příjemných stezkách, zůstane pro tebe výběr krajin, které bys mohl vidět, jen velmi omezený. Hoře nemůžeš dávat za vinu, že je cesta na vrchol příkrá. Ke krásám výstupu patří i to, že cestou vzhůru funíš při každém kroku námahou.
Sósuke Nacukawa

Čistě jen hltáním knih si, chlapče, obzory nerozšíříš. Ať už si do hlavy uložíš vědomostí, kolik chceš, dokud si je všechny nepromyslíš vlastní hlavou a neoběháš vlastníma nohama, budou to jen prázdné vypůjčené příběhy.
Sósuke Nacukawa

Tvoji předkové jsou král Adam a královna Eva.A to je taková čest,že i ten nejubožejší žebrák může pozvednout hlavu, a zároveň taková hanba, že ji musí sklonit i ten nejmocnější vládce na světě.
Clive Staples Lewis

Nemůžeš se vrátit a změnit začátek, ale můžeš začít kde jsi, a změnit konec.
Clive Staples Lewis

Modleme se, aby se lidstvu nikdy nepodařilo uniknout ze Země a svou zkaženost šířit jinde.
Clive Staples Lewis

Dětský příběh, který si mohou užít pouze děti, není ani v nejmenším dobrý dětský příběh.
Clive Staples Lewis

Škola mi najednou připadala nějaká jiná, méně skutečná než předtím. Ale možná že jsem to byla já, kdo se změnil. (Meghan - Železná dcera)
Julie Kagawa

Jak města rostou a technický pokrok si přivlastňuje svět, víra a představivost se ztrácejí a blednou, a stejně tak i my. (Grimalkin)
Julie Kagawa