Ann98 Ann98 oblíbené citáty

☰ menu

"Zamilovala se, ačkoli o tom nevěděla a ani by o tom takhle nepřemýšlela vzhledem k tomu, že nechápala, co to láska je, a sotva to slovo zaslechla." (LYRA, Replika)
Lauren Oliver

Celý den, celý týden marně doufala, že ho uvidí , a zároveň se modlila, aby ho neviděla nikdy. - Panika
Lauren Oliver

Další věc k zapamatování: naděje udržuje člověka při životě. (Chvíle před koncem)
Lauren Oliver

Dobrý kamarád zachovává tvoje tajemství. Nejlepší kamarád ti pomůže, abys svá tajemství zachoval ty sám. (Chvíle před koncem)
Lauren Oliver

I když láska někdy nevypadá tak, jak si myslíš, že by měla vypadat, neznamená to, že ji nemáš. - (Panika)
Lauren Oliver

Jak je snadné se v lidech naprosto mýlit – vidět jen jejich malou část a splést si ji s celkem, vidět příčinu a myslet si, že je to následek, a naopak.
Lauren Oliver

Je zvláštní, kolik času s lidmi strávíte, aniž byste je skutečně poznali. - Panika
Lauren Oliver

Jsou ztráty, se kterými se nikdy nesmíříme. - Rekviem
Lauren Oliver

Každý potřebuje mít svá tajemství. - Panika
Lauren Oliver

Když člověk překročí hranici a nic se nestane, hranice ztratí význam. (Chvíle před koncem)
Lauren Oliver

Když je člověk malý, tak chce být starší, až později si začne zase přát být dítě. (Chvíle před koncem)
Lauren Oliver

Láska. Jedno jediné slovo, lehounké jako chmýří, ani delší, ani silnější než ostří. A to je přesně to. Láska je ostří břitvy, jež vám projede životem a rozdělí ho na dvě části. Před a po. A všechno na světě zůstane buď na jedné, nebo na druhé straně. Před a po – a mezitím okamžik tenký a nepatrný jako ostří.
Lauren Oliver

Lidé jsou plní tunelů, klikatých bludišť, temných zákoutí a jeskyní. Nikdy je nebudete dokonale znát. Nikdy si to nedokážete ani představit. (Pandemonium)
Lauren Oliver

Možná si můžete dovolit čekat. Možná před sebou máte nějaké zítra. Možná před sebou máte tisíc zítřků, nebo tři tisíce, nebo deset, tolik času, že se v něm můžete koupat, válet se v něm, propouštět ho mezi prsty jako mince. Tolik času, že jím můžete plýtvat. Ale pro některé z nás je jen dnes. A fakt je ten, že to člověk nikdy neví. (Chvíle před koncem - Sam)
Lauren Oliver

Možná že jste si svoje démony s sebou nesli všude, stejně jak svůj stín. - Panika
Lauren Oliver

Někdy si myslím, že mám dvě já. Jedno já je to povrchní, které přikyvuje, když má přikývnout, a říká to, co se od něj čeká. A potom to mnohem hlubší, skrytější já, které se strachuje a sní a říká "šedá".
Lauren Oliver

Nemůžeš být opravdu šťastná, pokud nejsi taky někdy nešťastná. (Delirium)
Lauren Oliver

Nikdo jí nikdy nevysvětlil tu základní pravdu. Ne každý je milován. - Panika
Lauren Oliver

Plýtvej dnes, a zítra budeš strádat. (Pandemonium)
Lauren Oliver

Statečnost spočívá v tom, že jdete dál stůj co stůj. - Panika
Lauren Oliver

Ten, kdo se vrhá k nebesům, může spadnout. Ale také může vzlétnout. (Rekviem)
Lauren Oliver

Tolik věcí zkrásní, když se člověk pořádně dívá. (Chvíle před koncem)
Lauren Oliver

V určité fázi se mozek člověka přestane pokoušet věci vysvětlovat. V určité fázi to prostě vzdá, vypne, odpojí se. (Chvíle před koncem)
Lauren Oliver

Většina věcí, i těch největších, vždycky začne něčím malým. Zemětřesení, které zničí celé město, začíná jako záchvěv, nepatrný pohyb, jako dech. Hudba začíná vibrací. (Delirium)
Lauren Oliver

Vždycky existuje cesta ven a cesta vzhůru, není třeba se bát.
Lauren Oliver

Zkuste to pochopit. Nejsem ničím zvláštní. Jsem jen obyčejná holka. Měřím metr šedesát a ve všem jsem úplně průměrná. (Delirium)
Lauren Oliver

Žal je jako když se topíte, jako když vás pohřbívají. (Pandemonium)
Lauren Oliver

Celý život jako bych se topil jen. Topil se, topil, topil se. Jen stěží držel hlavu nad vodou. Až jednou jsem tě spatřil pod mohutným stromem stát a díval se, jak odmítáš se rozplakat. Já ale viděl bolest, drtivou bolest v očích tvých a pod tím stromem jsem si přál ti od ní navždy ulevit. Neznal jsem ale slova, která léčí, ani sebe vyléčit jsem neuměl. Teď osud nás dva zase k sobě sved navzdory času, který dělil nás, navzdory bolesti, kterou jsem viděl hned dřímat za tvýma očima. Navzdory přízrakům, co nám v patách jdou, co jako mlha halí naše duše, teď náhle vím, že ta slova někde jsou, snažím se najít slova, co vyléčí tě. Co od bolesti uleví ti, co zasáhnou tě tak, že budeš navždy mou. Aby byl v tvých krásných očích zase smích, abys poznala zas klid a mír. Teď osud nás dva zase k sobě sved navzdory času, který dělil nás, mámení očí tvých jsem odolat nedoved, kouzelné kráse tvého těla, tvým písním sirény, jež šeptají mé jméno. V temnotě noci, v teplé posteli už není nic, co by nás mohlo rozdělit. Protože se pořád topím, lásko, topím se v tobě. (Colton, Topím se v tobě)
Jasinda Wilder

V jisté fázi se člověk zkrátka musí rozhodnout skočit. Je to těžké a děsivé, když je člověk mladý, když má srdce nové, svěží a bez jizev. V tu chvíli člověk opravdu riskuje hodně. Svěříte někomu panenskou zranitelnost svého vzácného, skrytého srdce a přitom nemáte žádné záruky, jak to dopadne. A světe, div se, dopadne to úžasněji, než byste čekali. Omamné štěstí pravé lásky je ten nejčistší cit, co člověk může zažít. Posvátné zamilování, velkolepé propojení dvou životů, dvou duší, dvou osobností do jedné... to podle mě je smysl života. Skutečné PROČ.
Jasinda Wilder

V takových chvílích byly jizvy zapomenuty, noční můry se rozplynuly a obavy utišily. Každý dech, každý polibek na dobrou noc, každá ukolébavka odnášely minulost dál a dál, až skryté žiletky a noci potlačovaných slz nebyly ničím než starými vzpomínkami z jiného života.V takových chvílích nevinnost dítěte vyhojila všechny hluboké rány. V takových chvílích bylo konečně všechno v pořádku. (Colton, Topíme se v sobě)
Jasinda Wilder

Z lásky prý člověk dělá šílené věci a já jsem si vždycky myslel, že je to blbost. Ale teď? Teď to chápu (Nick, Omega)
Jasinda Wilder

Všechno to ze sebe vymítám na něj. On všechny mé démony dobře zná a je těmi svatými slovy a modlitbami, které je zahánějí.
Jasinda Wilder

Všechno to potlač. Najdi svůj flow. Je tam, pod povrchem. Vždycky tam je a vždycky tam byl.
Jasinda Wilder

Všechno je to nové. Musím se ho naučit. Musím mu dovolit, aby se naučil zase on mě.
Jasinda Wilder

Umění dělá ze světa lepší místo.
Jasinda Wilder

Uvnitř jsem... nějak těžkej.
Jasinda Wilder

To je odvaha, rozumíš. Mít z něčeho nahnáno, ale stejně to udělat. (Jason, Topíme se v sobě)
Jasinda Wilder

Tak jako se ty naučíš mi důvěřovat a odevzdat se mi, tak se já naučím důvěřovat tobě a odevzdat se ti. (Valentine, Alfa)
Jasinda Wilder

Strach v nás probouzí opatrnost. (Valentine, Alfa)
Jasinda Wilder

Stát se najednou matkou je ta nejděsivější a nejtěžší role, ale s tou nejsladší odměnou. (Rebecca, Topíme se v sobě)
Jasinda Wilder