MikeDV3 MikeDV3 komentáře u částí děl

☰ menu

Rita Hayworthová a vykoupení z věznice Shawshank

Super povídka z vězeňského prostředí, ve které se Kingovi podařilo popsat všechny pocity, které vězni zažívají. Například strach ze svobody a z neznáma. Některé pasáže pro mě byly dost zdlouhavé. Povídku řadím k těm zajímavějším, ale více se mi líbila Zelená míle.

29.07.2018 4 z 5


Nechte dítek jíti ke mně / Trápení s dětičkami

Naprosto bravůrní povídka. Děj ubíhá velmi svižně, téma je zajímavé a vše dospělo k pro mě uspokojivému konci. Co si víc přát :-)

24.07.2017 5 z 5


Nadaný žák

Stephenovi Kingovi se jako vždy skvěle podařilo vykreslit psychiku obou hlavních postav. Téma bylo pro mě velice zajímavé a zároveň hrozně děsivé. Když se tak zamyslím, tak všechny lidi určitým způsobem téma 2. světové války a koncentračních táborů fascinuje, ale ne v tom špatném slova smyslu. Vidět postupný Toddův rozklad osobnosti bylo strašné, ale nejděsivější se mi na této povídce zdá fakt, že se nejedná o žádné scify, ale je to příběh, který by se s pomocí několika souher náhod mohl stát klidně i ve skutečnosti. Je to nejzajímavější příběh, který jsem zatím měl možnost číst a rozhodně tuto povídku všem doporučuji.

24.07.2017 4 z 5