Isew Isew komentáře u částí děl

☰ menu

Druhý gong

Klasická detektivka s klasickým postupem. Název příliš indikuje, jak to asi bylo a je to velký spoiler. Přesto Agatha nezklamala a audio příběh byl skvěle provedený a bavil mě.

20.02.2024 4 z 5


Tělo

Povídka Tělo na mě působila tak, že King nutně potřeboval něco odevzdat a došla mu inspirace. Co s tím? Jasně. Napíšu povídku o dvanáctiletém klukovi, který píše povídky a pošlu ho na nějakou cestu. Nejlépe za mrtvolou. To každého zaujme. A protože cesta za mrtvolou není tak dlouhá ani dostatečně nosná, kluk cestou vypráví svým kamarádům své povídky. No, vypadalo to, že King sáhl do šuplíku s povídkami, které napsal v mládí a nejsou tak dobré. A jak je využít? Heureka. Jako je napíše dvanáctiletý kluk (tomu se dá hodně věcí odpustit, vždyť teprve začíná). SPOILER. Kluci se prošli, našli mrtvolu, vrátili se domů. KONEC SPOILERU. Nejhorší a nejzbytečnější text, co jsem od Kinga četla.

09.08.2014 1 z 5


Dýchací metoda

Příběh mi trochu připomínal atmosféru Stevensonova Klubu sebevrahů. Začátek byl trochu zdlouhavý a rozvláčný. Bylo jasné, že hlavní těžiště příběhu bude vyprávěný vánoční příběh, který nebude příliš rozsáhlý, a proto je nutné text trochu natáhnout. Nevadilo mi to. Kingův styl psaní mi vyhovuje a nenudí mě. Příběh o dýchací metodě byl zajímavý. Když mluvil o tom, že veškerá bolest při porodu je ženám v "dobré" víře naočkována do hlavy nejbližšími a už předem je porod vnímaný jako bolestivý, tak nakonec bude. Tohle podepisuji. Na své dva porody nevzpomínám ve zlém a bolest tak hrozná opravdu nebyla. Přesně v tuhle chvíli jsem si říkala, že tuhle povídku nechám přečíst nebo poslechnout své dcery, až budou velké. Pak povídka pokračovala dál a došlo mi, že jestli jednou budu chtít vnoučata, tak s touhle povídkou by se měli seznámit buď hodně před tím, než děti budou chtít, nebo až po jejich narození. Těhotným ženám četbu nedoporučuji. Tu hroznou vztahovačnost (to se může stát i mě), si z těhotenství ještě pamatuji.

26.07.2014 4 z 5