Dave_Jame Dave_Jame komentáře u částí děl

☰ menu

Ostrov bohyň / Ostrov bohýň

Přesto že se jedná o titulní povídku sbírky, a v některých ohledech návrat k autorově Conanovským kořenům, nemůžu potlačit dojem, že by jí prospělo trochu více rozvinout. Námět je zajímavý a zejména poslední části zanechaly dobrý dojem. Naopak úvod, některé vrcholné bojové scény, a zejména jedna dějová linka, působí značně osekaně. Dokážu si tuto povídku představit rozpracovanou do podoby samostatné novely. A i ten konec v tomto ohledu popouzí představivost. No, čas ukáže.

03.05.2023 3 z 5


Priateľ smrti

Prozatím nejpříjemnější překvapení z knihy. Akčnější sword & sourcery v duchu R. E. Howard, či krajana J. Červenáka. Potěšilo mě i zasazení do raně středověké severní Anglie, ve kterém se propojovaly prvky Křesťamské, Keltské, Římské i Piktské. Důvod proč nedávám plný počet je pouze ten, že se mi povídka místa zdá moc osekaná. Tento nedostatek by autor v budoucnosti mohl napravit nějakým dalším příběhem, či rozpracováním stávajícího. Každopádně si nějakou tu knihu od pana Hirca v budoucnosti rád otevřu.

08.01.2021 4 z 5


Hladná hora

Příjemná povídka s takřka pohádkovým nádechem. Líbil se mi způsob, kterým kombinovala prvky moderní fantasy a lidových pověstí

07.01.2021 4 z 5


Krvavá panna a Velký zlý vlk / Krvavá panna a veľký zlý vlk

když se dostanete do situace, kdy si začnete kupovat knihy v původním jazyce jen pro to, že v ní vyšla nová povídka o vašem oblíbeném hrdinovi, je jasné že vás má autor v hrsti. Tato Roganovka, ochucená trochou červené karkulky, byla přesně to co jsem potřeboval na spravení své literární chuti. Trocha krve, trocha čar, a hlavně hodně Goryvlada.

12.10.2019 4 z 5


Pekelníci

Celkem milá povídka v klasickém duchu pana Červenáka. jen mám po Hradbě západu trošku problém zařadit kam patří v rámci Kapitánových dobrodružství.

02.10.2019 4 z 5