Veveřice5 Veveřice5 komentáře u knih

☰ menu

Tisíc let samoty Tisíc let samoty Tereza Dobiášová

Vůbec se to nedalo číst, pardon. Všichni tam pořád někam chodili, běhali, furt řešili nějakou moc a jak ji neztratit. Darmoděj tam osahává náctiletou Libuši, nedává to smysl. A to závěrečné vraždění? Nechápu. Je to jako zlý sen. Jestli je tohle autorčina fantazie, tak ji fakt lituju.

19.11.2023 1 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Hodně to vychvalovali, tak jsem to zkusila, ale asi je to na mě moc těžké nebo chytré, nemohla jsem to dočíst, pořád se vracela v ději, jestli mi něco neuteklo a nemohla se chytit. Lituju :-(

19.11.2023 3 z 5


Světlý král Světlý král Karolina Francová

Mě se to celé moc líbilo. Skvělý mix historie, romantiky a moderní doby. Navíc se to odehrává v Čechách, to je fakt super. Skvělé je to čarování ve staročeských říkánkách, proč vymýšlet nějaký nablblý magický jazyk, když se to nabízí. Dokážu si takhle představit ještě další knihy a pokaždé vyhrabat nějakou oslavovanou mýtickou nebo historickou postavu a ukázat, že mohli být i pořádní záporáci :-)

19.11.2023 5 z 5


O snovačce a přemyslovi O snovačce a přemyslovi Vilma Kadlečková

Zdálo se mi to hezké, ale trochu zmatené. Mám ráda české pověsti a tohle byl zajímavý pokus přenést je do dnešní doby. Líbilo se mi to zaklínání přes slabiky.

19.11.2023 4 z 5