vertigo vertigo komentáře u knih

☰ menu

Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Ke knize jsem se dostala přes film Shawshank Redemption - mluvila jsem o ní a manžel mi ji koupil k svátku. Opravdu mě potěšilo, že novela končí přesně tak, jak jsem si přála, aby končil film (bez té poslední zbytečné scény). Vždycky je problém číst něco, co člověk už viděl zfilmované (což jsou v případě této knihy její 3/4), ale musím říct, že tentokrát jsem se začetla natolik, že jsem i přestala srovnávat film a knihu. Je to můj první King a jsem okouzlená.

29.11.2013 5 z 5


12 nejmenších pohádek 12 nejmenších pohádek Dagmar Urbánková

Nezvyklé, ale naprosto dokonalé - naše dvouletá dcera tyhle knížečky miluje, i když to babičky i kamarádi museli vydýchávat. Speciálně Liška a myška, Smolíček a Dlouhý, Široký a Bystrozraký jsou u nás hit. Dokáže s nimi strávit pěkně dlouhou dobu a "číst si". I tady platí, že s Baobabem člověk nesáhne vedle.

29.11.2013 5 z 5


Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Přečteno jedním dechem během dvou večerů, když usnuli děti - se smíchem, ale přitom mrazením v zádech. Zajímavý pohled na některé už naprosto samozřejmé a zažité věci, nad kterými člověk běžně nepřemýšlí (zpravodajské televize, bulvár atd.). Čekala jsem sice trochu jiný konec, ale je pravda, že u tak nekorektní knihy je to ukončení vlastně i očekávané. Bez znalosti německých reálií (historických i současných) tak trochu mizí jedna rovina knihy, ale dalo by se to asi i bez nich. A samozřejmě naprosto dokonalá obálka.

28.11.2013 5 z 5