veronika6Y4R veronika6Y4R komentáře u knih

☰ menu

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Heřmánkové údolí, za mě dobré. Většinu knih čtu jedním dechem a zde tomu nebylo jinak. Je to poválečná doba, byla těžká a pokud si chtěl někdo zachovat rovnou páteř musel být silný, stejně jako hrdinka románu. Od autorky jsem následně četla knihu Hlas Kukačky, není rozdíl ve stylu psaní, ale v tématu. Obě knihy jsou založeny na ženských hrdinkách, ale zatím nemám potřebu se ke knize vracet.

10.04.2024 3 z 5


Zatímco hudba hrála Zatímco hudba hrála Nathaniel Lande

Knihu jsem dala, ale na třetí pokus. Mám moc ráda téma druhé světové války a holocaustu. Někdy příběh hezky plynul, jindy se táhnul. Čtenář se opravdu musí oprostit od historických faktů, zapomeňte na mapu a tok řek, kdo byl v Terezíně zapomeňte, co jste se dozvěděli. Prostě nechte slova plout a sním i příběh. Je to jeden z mnoha slátaných příběhů, které se odrážejí od skutečnosti, ale informace bych zde nečerpala.

10.04.2024 2 z 5


V jiné době V jiné době Jillian Cantor

Kniha není špatná, příběh je krásný pro každého kdo potřebuje utěk. Ale myslím, že tam zbylo moc tajemství.

10.04.2024 3 z 5


Stíny Osvětimi Stíny Osvětimi Marion Pauw

Hezky zpracované téma, jak se stal holocaust stigmatem a zatížením pro další a občas nic netušící generace. Myslím, že krutá láska je přirovnání. Trochu mi vadilo písmo a zarovnání textu, bylo pro mě jako čtenáře rušivé, ale příběh je zajímavý a hezky zpracovaný.

10.04.2024 4 z 5


Násilí Násilí Alexander Staffa

(SPOILER) Knihu jsem odlozila na 120 stránce. Pro mě velké zklamání, popis knihy slibuje zajímavý pohled z druhé strany, bohužel linka příběhu se neustále ztrácí v přehršel slov popisu úplně všeho :(. Asi jsem čtenář, který má rád jednodušší dějovou linku.

14.11.2023 odpad!