veehell veehell komentáře u knih

☰ menu

Planeta mezi dvěma slunci Planeta mezi dvěma slunci Robert Fabian

Kdyz se z narazek postav v jinych knihach stane samostatny pocin. Navic kdyz vse tak nejak do sebe zacne zapadat. Az ma ctenar chut si znova prolistovat Marinaky, CarpeDiem,SemperFi a DiesIrae a najit si patricne pasaze.
Dalsi co jsem zhltnul do par dnu.

30.01.2020 5 z 5


Carpe Diem - Reedice Carpe Diem - Reedice Robert Fabian

Po zhltnuti Marinaku neslo nesahnout po dalsich pocinech RF. Kazdy dil mel tak trosku akcent jinym smerem (tu k military, tu space-horror, tu vic ci min "braku"). Odkazy napric popkulturou, pocta filmum, kniham, komiksum. Ctenar se proste bavi a i vzdelava a zaroven si tak trosku odpocine a da ulehcit problemum denniho zivota.
To se necte, to se proste hlta.

30.01.2020 5 z 5


Autonomie Autonomie Annalee Newitz

Dosly mi knihy v zasobe, tak jsem z nouze sahnul po teto knize. Nalakan komentari na prebalu. Nebylo to spatne, ale dej byl rekneme lehce krecovity a tempo se celkem dost menilo. Vykreslena spolecnost byla kazdopadne bez chyby. Zapletka mela potencial, ale prislo mi, ze tak pulka knihy jej nevyuzila (rekneme zacatek a konec super, prostredek takove nutne(nudne) zlo).

Ramec pribehu me celkem uchvatil, ale hrdinka samotna uz tolik ne. Cekal jsem proste asi neco vic. (zvlast s prihlednutim ke komentari na prednim prebalu ... pouzit "Neuromancera" nebylo uplne trefne).

11.12.2019


Sedmeroev Sedmeroev Neal Stephenson

Prvni tretina me naprosto pohltila. Druha me opravdu bavila i pres lehce zmenene tempo. Treti cast, uz jsem se musel premlouvat ke cteni a ted jsem ve ctvrte fazi, kdy jsem radeji sahnul po jine knize a k teto se vratim.
@Lazarus a jeho srovnani se Schismatrixem, naprosto trefne. A vlastne cely komentar.
Mozna si nebudu kazit dojem a necham nedoctene.

19.07.2019 4 z 5


Budoucnost Budoucnost Dmitry Glukhovsky

Vzal jsem si tuhle knihu na 14 denni dovolenou k mori. Ani jsem necekal, ze bude cas na cteni. Zvlast, kdyz jsem se musel do prvnich stranek nutit uz pred odjezdem. Bohudik, prvotni nechut pominula a nasledujicich nekolik veceru jsem cetl a cetl.
Vykreslena budoucnost s kazdou kapitolou nemohla byt lepsi. Trosku ovlivnen jinymi autory pisici na podobne tema, jsem byl potesen, ze Dmitryho uvahy nevybocuji z pravdepodobneho ramce. Popis mozneho usporadani sveta, jejich problemy, pozitiva a i negativa bez chybicky.
A to cele podlozene solidne vystavenym pribehem s dejovou linkou, co se da predvidat a nekde naopak velmi prekvapi nejakym zvratem.
Pro me idealni cteni na dovolenou.
Proti serii Metro naprosto neco jineho a prece tak podobneho.

19.07.2019 4 z 5