Večernice694 Večernice694 komentáře u knih

☰ menu

Hana Hana Alena Mornštajnová

Kniha, která rozpláče, která se čte dlouho do noci a ráno se pak musí pokračovat... Silný a skvěle promyšlený příběh. I když není dlouhá, zasáhne hluboko a na dlouho. A po přečtení se člověk ptá, jak je možné, že se u nás děly takové věci, jak to mohli lidé dopustit?

26.08.2022


Born to Run - Zrozeni k běhu Born to Run - Zrozeni k běhu Christopher McDougall

Jestli běháte, tahle kniha vás nadchne. A jestli neběháte, po přečtení běhat začnete... nebo o tom alespoň budete vážně uvažovat. :-) Úžasná kniha!

26.08.2022 5 z 5


Všechno bude dobrý, Beth Všechno bude dobrý, Beth Barbora Koutná

Skvělá knížka, poutavě napsaná, přesně pro současnou generaci teenagerů. Ale znám i starší maminy, které ji přečetly jedním dechem a zavzpomínaly na léta mládí. Beth a její přátelé jsou autentičtí a bezprostřední, dialogy jsou dobře vystavěné. Anorexie je nosné téma první poloviny, dál se řeší přijímačky na střední školu, první láska, rodinné tajemství (podtitul knihy jasně říká, že témat je více - tak úplně nechápu, jak může být někdo "překvapený", že to není příručka jen o anorexii...).
Než knihu otevřete, je, myslím, důležité si uvědomit, že ji napsala patnáctiletá holka, především pro své vrstevníky. Píše o věcech, které dobře zná, stylem blízkým její věkové skupině. Kniha je napínavá, zábavná, dává naději. Na první místo staví přátelství a lásku, věřím, že mnohé pohladí na duši. Velký obdiv autorce: když někdo dokáže v patnácti napsat a hlavně VYDAT takovou knihu, je to super! Jen tak dál!

25.08.2022 5 z 5