Tučňák111 Tučňák111 komentáře u knih

☰ menu

Každé řešení má svůj problém Každé řešení má svůj problém Kerstin Gier

Hlubší příběh kde každý mezi řádky není schopen číst. Mně osobně pomohl nejspíš zachránit život blízké osoby. Typicky německý smysl pro humor, dávám plný počet

27.01.2021 5 z 5


Trojpovídky Trojpovídky * antologie

Autor psát umí, jazyk je vybraný, ovšem knížka mi vůbec nic nedala

27.01.2021 2 z 5


Dovolená očima delegátky Dovolená očima delegátky Jitka Herzánová

Knížka mě naprosto uchvátila. Syrová zpověď, ale přesto inteligentním jazykem, vše krásně okořeněno mírně drsnějším humorem.
Přečteno za jeden večer (tedy spíš noc a kus rána) , ale určitě se k ní budu vracet. Slovníček je pecka, na dovolené se bude hodit.

Mám dojem, že spousta čtenářů se pouze zasměje, ale hloubku mezi řádky nepochopí. Za mne je to kniha hodná opakovaného čtení, a to i v jiných ročních obdobích.

Dlouho jsem přemýšlel, zda si následující poznámku odpustit, ale koneckonců proč.
Dost dobře nechápu některé komentáře pode mnou.
Třeba jistý pán, který tvrdí, že je taky delegát, se ohání tvrzením, že tohle by se jemu stát nemohlo. Věřím že ne, proto nepíše, ale pouze kritizuje.
Potom další génius co nadává na opakující se fráze. To vás jako fakt nenapadlo, že jde nejspíš o didaktický záměr, aby vám třeba nějaké to řecké slovíčko v kebuli uvízlo a během dovolené jste nemuseli hulákat na recepci česky a dělat naší zemi ještě větší ostudu?
Nebo dvě zjevně hodně inteligentní dámy, které tvrdí, že kniha nemá žádnou dějovou linii. Dle mého skromného názoru má tři hlavní kapitoly, z nichž každá pojednává o jednom dni. Pokud to ony čtenářky nepochopily, chyba zjevně nebude v knížce.


Pobavilo mě, jak některé ty potrefené husy kejhají. Lidská (a hlavně česká) malost a závist je holt obrovský pojem, který je občas i zábavný.

Jen je mi líto autorky. Dala si zjevně opravdu práci popsat svoji práci, kterou miluje, byť někteří lidé jsou idioti a udělala to slušně a inteligentně. Doufam, že na tyhle stránky nechodí, závistivé bláboly pode mnou by ji mohly mrzet. I když možná ne, z textu cítím její veliký nadhled.

A za to ještě jednou děkuji a dávám plný počet hvěz. Za mne topka.

27.01.2021 5 z 5