tonislavka tonislavka komentáře u knih

☰ menu

Tonička a pirát Jedno Oko Tonička a pirát Jedno Oko Dana Šianská

Paní Šianská objevila jsem Vaši další knihu. A musím přiznat – opět nadšení. Je báječné, že děj zasadíte vždy do jiného prostředí. Takže jsem se již v Zakázaných prázdninách toulala po horách, pak strávila čas pod hvězdami, kde začíná dobrodružství a nyní jsem se ocitla na moři. A opět bych zde typovala , že jste něco takového prožívala ve svých dětských snech a přáních neb tomu napovídá i Vaše rošťácké vzezření. A dokonce to vypadá jako bychom měly i společnou paní učitelku, ale taková se asi našla a nachází na každé škole. No zkrátka Tonička s účesem jako květák mě doslova dostala svým chováním a vrátila do dětských let. Při čtení rozvázala jazyk i mým vnoučatům a našly jsme společné téma na několik hodin. Takže znova velká pochvala Vašemu dobrodružně – pohádkovému příběhu a doporučuji všem dětičkám, jejich rodičům i prarodičům. Je to kniha rodinného charakteru, která nezklame žádné srdíčko. Děkuji paní Šianská a jsem zvědavá, kde se při čtení Vaší další knihy ocitnu příště ? Tonislavka

28.05.2017


Zakázané prázdniny Zakázané prázdniny Dana Šianská

Když čtu tuto prvotinu Dany Šianské a přenáším se do děje knihy samotné, mám chuť se toulat po horách a vychutnávat si jejich krásu. Autorka zde, ale také popisuje i tvrdost denního života tak barvitě, že se ráda vrátím do svého pohodlného křesílka a v teple domova si její knihu dočítám.
Samotný příběh Kryštofa je nesmírně poutavý, popisuje plno dobrodružství, napětí, romantiky a také plno poučení, vyplývající z děje knihy. Kryštof je sice jen dvanáctiletý kluk, ale již s vlastním uvažováním a notnou dávkou statečnosti.
Paní Šianská, kdybych nevěděla, že jste žena, uvěřila bych, že jste vše, co v knize popisujete prožila na vlastní kůži, protože při čtení jsem to s Kryštofem prožívala celé i já !
Děkuju, máte talent a myslím, že nejen za sebe, ale i za ostatní Vaše čtenáře, prosím, pište dál. Tonislavka

02.05.2017


Dobrodružství začíná pod hvězdami Dobrodružství začíná pod hvězdami Dana Šianská

Autorka píše tuto knihu přesně ve snovém duchu našeho století, kdy tak jako každý dospělý člověk tak i dítě, se ve své těžké nemoci dokáže odpoutat od minulosti a budoucnosti a prožívá výlety do snů jako svou pravou realitu. A tak se stane, že opět uvěří ve své uzdravení. Je to kniha rodinného charakteru, která zaujme nejen děti, ale přečte si ji rád i nejeden dospělák ! Paní Šianská děkuji za nevšední zážitek z Vaší knihy. Tonislavka

27.04.2017