Dobrodružství začíná pod hvězdami

Dobrodružství začíná pod hvězdami https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311603/bmid_dobrodruzstvi-zacina-pod-hvezdami-vo2-311603.jpg 4 15 5

Poetický vánoční příběh plný zázraků! V zasněženém lese najdou dívenku, ke které se nikdo nehlásí, a ani ona sama netuší, jak se tam ocitla. V nemocnici, kam je odvezena kvůli silnému podchlazení, pozná Aleše. Dlouhá nemoc ovlivnila jeho pohled na svět a na lidi. Vše vidí z té horší stránky, nevěří, že by se mohl někdy vyléčit. Setkání s tajemnou dívkou, která má pozoruhodné schopnosti, však všechno změní. Začnou spolu podnikat výlety do snů, při kterých zažívají neobyčejná dobrodružství. Najdou na svých cestách, mimo nevšedních zážitků, i lék na Alešovo uzdravení?... celý text

Přidat komentář

zdemach
19.10.2017

Dobrodružství , jak je z názvu zřejmé, odehrávající se v rovině nádherné, uklidňující a uzdravující fantazie. Nelehké téma - vážné onemocnění dítěte - zpracovala autorka s poetickou lehkostí, aniž by je jakkoli zlehčovala. Ačkoli se jedná o knihu určenou dětem, v ideálním případě by ji spolu s nimi měli číst i jejich rodiče, vychovatelé, v ideálním případě zdravotnický personál. Vždyť kdo jiný, než my, blízcí dospělí, můžeme dát dětem pocit a víru, že jejich dětský svět je, či zase bude v pořádku. Že "strach, ten podivný brach, není jejich kočí, sejde jim z očí, aby se mohly smát a né se ho bát".
I tato kniha Dany Šianské si zaslouží být čtena a prohlížena opakovaně. Autorka má dar svým slovním vyjadřováním poskytnout laskavé pohlazení i potěšení z kultivovaného, vtipného, dobře "čtecího" jazyka. A paní ilustrátorka Barbora Kyšková to vše ještě půvabně umocnila.

broskev28
14.10.2017 4 z 5

"Nám všem kolem hlavy proudí energie. Když je člověk zdravý, ta energie proudí do hlavy a z hlavy ven. Je to jako když v potůčku plyne voda. Je čistá a žádné kameny jí nebrání v cestě. Když jsou lidi nemocní, energie je jako voda, která volně neplyne, ale naráží na kameny. Má černou barvu a to je špatný."
A jako by tohle nestačilo, je tady ještě hrůzná Děsice! Ale i v téhle knize, stejně jako v životě, platí: když na své trápení - a koneckonců i na své radosti - nejsi sám, máš větší šanci. Aleš i Elenka si tak možná nevědomky vybudují svou vlastní empatu - jakou má asi barvu? Ilustrátorka Barbora Kyšková by jim určitě poradila . . .


tonislavka
27.04.2017

Autorka píše tuto knihu přesně ve snovém duchu našeho století, kdy tak jako každý dospělý člověk tak i dítě, se ve své těžké nemoci dokáže odpoutat od minulosti a budoucnosti a prožívá výlety do snů jako svou pravou realitu. A tak se stane, že opět uvěří ve své uzdravení. Je to kniha rodinného charakteru, která zaujme nejen děti, ale přečte si ji rád i nejeden dospělák ! Paní Šianská děkuji za nevšední zážitek z Vaší knihy. Tonislavka

MartinaF
07.01.2017 4 z 5

Krásný příběh o kamarádství, pomoci i zázracích.

ikul
01.01.2017 5 z 5

Třetí kniha Dany Šianské pro děti Dobrodružství začíná pod hvězdami má netradiční námět.
Pojednává o nemocném chlapci a jeho setkání se záhadnou holčičkou. Všichni dobře vědí, jaké je to být nemocný. Rodiče dobře vědí, jaké je to mít nemocné dítě. Ale co se odehrává v dětské duši? Tato kniha má určité poslání. Vrátit víru, tam kde už není. Vrátit naději, tam kde už se nedoufá. Posuďte sami, jak dalece se to autorce podařilo. Společně s půvabnými ilustracemi Barbory Kyškové předkládá příběh laskavý a duši hladící. Jako ušitý pro vánoční rozjímání.

Autorovy další knížky

2016  85%Dobrodružství začíná pod hvězdami
2018  100%Kletba prince Fabrise
2016  89%Tonička a pirát Jedno oko
2013  95%Zakázané prázdniny
2016  40%Zakázané prázdniny

Kniha Dobrodružství začíná pod hvězdami je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce9x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x