Tinka309 Tinka309 komentáře u knih

☰ menu

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

No... to bylo téma... snažit se od tématu odprostit a nenadávat a neřešit jej i mimo příběh bylo obtížné. Naprosto chápu postoj hlavní autorky a velmi mě mrzí, že je společnost takto "zlá". Moc mě mrzí, že je možné o takových věcech psát a ještě hůř, že se reálně dějí. Kéž by bylo snažší obrátit se na někoho s pomocí a v prvé řadě, kéž by nebylo takto ubližováno dětem!
Příběh je napsán poutavě, vlastně se i pěkně četl, ale téma je to opravdu náročné.

02.01.2024


Kocour, který zachraňoval knihy Kocour, který zachraňoval knihy Sósuke Nacukawa

Kniha se mi nečetla moc pěkně, doporučila bych jako "young adult" literaturu nebo pro starší děti. Jedná se o jednoduchý fantasy dobrodružný příběh. Snaha zapojit sem hlubší myšlenku nad záchranou knih, povznesení jejich důležitosti a pěstování lásky ke knize....za mě nebylo třeba číst, lásku ke knihám mám hluboce zakořeněnou a není potřeba mě přesvědčovat o jejich kvalitách...
Japonská kultura a jména pro mě byla velmi vzdálenou a ne zcela příjemnou součástí.

18.04.2023 2 z 5


Noc zázraků Noc zázraků Elizabeth Berg

Milé nenáročné vyprávění, které od začátku směřuje k pěknému konci. Všechny těžkosti a problémy běžných lidí jsou rozuzleny do snesitelných a vlastně i poměrně pozitivních závěrů.
Příjemná milá oddechovka k deštivému dni a hrnku dobré kávy.

18.04.2023 3 z 5


Děti lesa Děti lesa Giuseppe Festa

Naprosto dokonalá kniha plná dojemných okamžiků, víry, naděje...Divoká příroda, do které člověk vstoupí, ale jen na "návštěvu", obdivuje divokost a nespoutanost míst a vrací se zpátky aniž by po sobě zanechal stopy.... Krásně popsaný imprinting psa, který podobně fungoval i u divokých vlků. Jak moc jsem jim držela palce a doufala v návrat těch dvou nádherných tvorečků.
Příběh ve mě vyvolal spoustu emocí, slzy, lásku, pochopení, poznání. Všem milovníkům psů, divokosti přírody, hrdosti vlků a nekonečné lásky obětavých ochránců vřele doporučuji!
Nikdy na tohle čtení nezapomenu, za mě rozhodně kus, který dokáže chytit za srdce.

14.11.2022 5 z 5