TerushQaH TerushQaH komentáře u knih

☰ menu

Brooklyn Brooklyn Colm Tóibín

Těžko se hodnotí knihy, když jsem předtím viděla film. Plus je, že film byl víceméně stejný, jako kniha, ale to sem nepatří.

Skvělé bylo, že je kniha velmi čtivá, takže ji nebyl problém přečíst během pěti hodinového cestování vlakem. Trošku mi vadilo, že se kniha pro mě "táhla" pořád v jednom duchu, a nebylo tam nic výjimečného, co by tolik překvapilo a dostalo vás do pocitu "WOW", to bylo úžasné a musím si to opět znovu brzo přečíst (asi další ovlivnění filmem). Příběh byl zajímavý, ale pořád mi tam něco chybělo. Jako odpočinkové a nenáročné čtení je to rozhodně pravá kniha.

Pokud se někdo rozhoduje, zda si přečíst knihu, nebo radši kouknout na film - doporučuji film - ten byl pro mě více zajímavý. Hlavně doplněný skvělým prostředím, kde se děj odehrával a výbornými hereckými výkony.

05.05.2016 3 z 5


Kam patříme Kam patříme Emily Giffin

Nevím, jak bych měla tuto knihu hodnotit. Ano, námět je určitě velmi zájimavý. Ale vše se celou dobu, kromě začátku, vleklo v jedné vlně. Nedošlo tam k nějakému velkému, tedy pro mě, překvapení. Takže dá se říct, že nudné. Závěr skončil, dá se říct neuzavřený, prostě domysli si, co by mohlo poračovat dále..I když zase je plus, že se to četlo velmi rychle.

05.11.2015 3 z 5


Pod vodou Pod vodou Juli Zeh

Knížka o které jednou nevím, co přesně si myslet a jak ji hodnotit.
Podle mě je to opravdu skvěle propracovaný psychologický thriller, ve kterém autorka dokázala výborně vymyslet a hlavně do každých drobností popsat postavy v této knize.
Ze začátku nečekáte nic zvláštního, poté jenom milostný trojúhelník a ve výsledku je to úplně něco jiného. To k čemu došlo ke konci knihy jsem nečekala, ale někde v podvědomí jsem asi něco čekala, ale nevěděla jsem, co přesně.
Tady ta kniha rozhodně není o tom, abyste si nějakou postavu oblíbili, to vůbec ne. Spíše je budete všechny nenávidět a nechápat.
Přesto ta knih má něco do sebe, a je vidět jak vám dva lidi a pár dní dokáže změnit, a možná i zničit, váš dosavadní "šťastný" život.

11.10.2015 3 z 5