TeruleBobule TeruleBobule komentáře u knih

☰ menu

Čtyři mrtvé královny Čtyři mrtvé královny Astrid Scholte

(SPOILER) Knihu jsem měla přečtenou za 6 dní. Úplně mě pohltila. četla jsem pořád, ve škole v hodinách, po cestě domů. Doma. Nemohla jsem se odtrhnour. Bylo to pohlcující.
Závěr mě absolutně překvapil a netušila jsem co si mylset. Bylo to dokonale vymyšlené a musím říct že jsem se v knize i v jednu chvíli ztratila a nebyla schopná pochopit děj když jsem zjistila že královny žijí.
Možná bych čekala víc romantických chvil mezi hlavní hrdinkou a Varinem. I když to bylo dostačující. Knihu bych vřele doporučila. Vím že kolikrát jsem byla natolik překvapená že to zřejmě šlo vidět a kamarádka se mi smála za mé výrazy. Také je knihomol jako já takže jsem si s ní o tom mohla povídat, a i když knihu nečetla tak jí moje vyprávění také pohltilo.
Rozhodně zajímavé chytlavé i když chvílemi až moc předvídatelné. Líbí se mi jak autorka zajistí že si myslíte že jste tomu přišli na kloub a ono ne.
Moc mě to bavilo a zařazuji mezi oblíbené knížky!

02.04.2022 5 z 5


Mesto duchov Mesto duchov Victoria Schwab

Kniha byla skvělá. Půjčila jsem ji i kamarádovi kterému se také líbila takže si troufám říct že to vůbec není dívčí román za který se vydává. Zároveň je to skvělý duchařský příběh jak pro mladší čtenáře tak i pro 18 a víc. I když u těch mladších bych dávala pozor aby to na ně nebylo trochu moc. Přeci jen 100 lidí 100 chutí.
Každopádně je kniha úžasná jen mě mrzí natisknutí že má velké písmo a řádkování, ale to je drobnost která se dá přejít.

29.01.2022 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Řekla bych jen to, že kniha měla přesně to co jsem očekávala. Byla tam i trochu romantická vsuvka, ale zároveň obrovská zápletka která mě absolutně pohltila. Mám doma všechny díly ale mám už přes půl roku rozečtený Nimbus, a vůbec mě nebaví tolik jako tento první díl. Celou sérii ovšem dočtu ale sama za sebe říkám že v Nimbusu už je to takové zbytečné natahování děje. No ještě tomu šanci dám.
Doporučuju to dívkám i chlapcům protože to nemá žádné zaměřeni vyloženě jako dívčí román ale zároveň to není něco co by bavilo jen jedno pohlaví. Asi bych knihu nedávala čtenářům mladším 13 let, přeci jen chvílemi se kniha může zdát morbidní a nevhodná mladším v tomto případě dětem.

29.01.2022 4 z 5


Smrtící dotyk Smrtící dotyk Melinda Salisbury

(SPOILER) Knihu jsem si hodně užila. Jak již zde psala spousta lidí, spisovatelka psala děj knihy takovým způsobem že si chcete říct, to je obyčejné skončí to jako každá druhá kniha. Ale je to mylná myšlenka která vás v poslední třetině úplně přelstí. Nikdo by nepředpokládal že kniha bude mít takový konec.

Mile mě to překvapilo, i když nenávidím otevřené konce a zrovna tato kniha ho má otevřený víc než dost, tak mi to protentokrát ani nevadí.
Knihu jsem si zamilovala a spolu s ní i hlavní hrdinku se kterou jsem prožívala každý řádek jako by ta kniha byla o mně.
Občas jsem se chytala za hlavu z toho jak je paličatá , ale pak mi došlo že si ani nedokážu představit být na jejím místě...
Doporučuju všem, jak už mladým čtenářkám tak i chlapcům a myslím že by příběh bavil každou generaci. Nutno podotknout že je v knize vyobrazený romantický příběh ale také hodně poutavý příběh hlavní hrdinky, jejího nového strážce dokonce i královnin příběh má hlavu i patu, i když je občas až moc psycho.
!SPOILER!
Můžeme se pouze dohadovat o tom kdo tenkrát zaklepal na její dveře. A i když mám pár typů, tak jeden je méně pravděpodobný než druhý a předhání se jako malé děti hrající na babu.

29.01.2022 5 z 5