stsasa stsasa komentáře u knih

☰ menu

Gramatika současné polštiny - s praktickými příklady Gramatika současné polštiny - s praktickými příklady kolektiv autorů

Kvalitní a přehledné zpracování. Vyhovuje mi rozdělení gramatických jevů dle slovních druhů, urychluje to hledání. Pomocné jsou i polské příklady s českým překladem. Chybí cvičení na procvičování, ale na to mám učebnici.

06.01.2020


Medvídci na vandru Medvídci na vandru Carlos Busquets

Moc hezká kniha pro děti. Hodně ilustrací, velká písmena, zábavný a poučný děj, jasný a srozumitelný text. Dětští čtenáři si přijdou na své.

11.11.2017 5 z 5


Pohádkový dědeček Pohádkový dědeček Eduard Petiška

Moc krásná knížka nejen pro děti, ale i pro rodiče či prarodiče, kteří ji svým dětem přečtou. Pohádkový dědeček vyprávějící zábavné a poučné příběhy ve vlaku svému vnukovi je krásný a zajímavý motiv. Kniha je navíc doplněna roztomilými ilustracemi od Zdeňka Milera. Mezi mé oblíbené příběhy patří Jak se kluci neuměli spočítat, Na co Toník zapomněl a O panu Šnoufousovi. Knihu jsem zdědila po svém dědovi a nyní jsme ji četli se synem. Až povyroste, nechám dědečka, aby mu jí ještě jednou přečetl. Doporučuji všem.

11.11.2017 5 z 5


Malý kompas víry Malý kompas víry Max Kašparů (p)

Kniha, která se snaží na zhruba 100 stránkách pojednat o úplných základech učení katolické církve. Max Kašparů jí napsal čtivě a poutavě, nikomu nic nevnucuje, jen poskytuje "kompas" pro zamyšlení a uvádí hezká přirovnání či podobenství. Stojí za přečtení.

13.10.2017 4 z 5


Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Motiv knihy je velmi zajímavý, King je prostě pán spisovatel. I když je to delší doba, co jsem knihu četla, ještě teď si pamatuji, jak jsem byla při čtení nervózní až do konce, jak to dopadne. Knihu určitě doporučuji.

25.03.2017 5 z 5


Horami a oázami Horami a oázami Otakar Nahodil

Kniha obsahuje mnoho zajímavých a povedených fotografií, díky kterým je možné nahlédnout do dané oblasti. Z knihy je patrné, že se její autor v oblasti dobře vyzná, obzvláště zajímavé jsou části s popisem života tamních obyvatel. Při čtení knihy je však důležité mít na zřeteli rovněž ideologické zabarvení knihy a některé informace brát s rezervou, s ohledem na rok vydání je to však pochopitelné.

25.03.2017 4 z 5