StřeLenka104 StřeLenka104 komentáře u knih

☰ menu

Rodrigo Raubíř a neohrožený Špunt Rodrigo Raubíř a neohrožený Špunt Michael Ende

Moc dobře si vzpomínám jak jsem před časy propadla filmové sérii Nekonečný příběh, poté si přečetla knížku, pořídila si svůj vlastní medailon Orin (protože na knížce nebyl, což mě moc mrzelo) a hrdě ho nosila. Takže když jsem se dozvěděla o nové knize Michaela Endeho, musela jsem ji mít. Autor ale bohužel během psaní tohoto příběhu zemřel a nestačil ho tak dokončit. Otěže převzal až novinář, překladatel a autor knih pro děti Wieland Freund. Rodrigo Raubíř a neohrožený Špunt tak dostali konec, který si po právu zasloužili. Kniha na mě na rozdíl od Nekonečné příběhu působí víc dětsky, ale není to rozhodně na škodu, tedy pokud máte rádi dobrodružství a jste stejně infantilní jako já :)

26.03.2020 4 z 5


Stínka Stínka Daniela Schreiter

Jaké to je být jiná? Fajn otázka... a ještě lepší zpracování v podobě odlehčené komiksové knihy. Jak podat čtenáři tak citlivé téma aby pochopil jak se takovému jedinci v dnešním světě žije, to se Daniele Schreiter podařilo na výbornou. Možná celé knize nahrává fakt, že sama autorka jednou z těchto forem postižení trpí, přes svůj ostych i své zábrany se jí ale podařilo stvořit něco tak úžasného, že jsem si knihu hned na počátku zamilovala.

26.03.2020 5 z 5


Introvertka v hlučném světě Introvertka v hlučném světě Deborah Tung

Mám pocit, že kniha je pro mne jako stvořená. Najít si tiché místo, ponořit se do knížky, a aspoň chvíli dělat, že nic kolem neexistuje... Kdo by si tohle nepřál? Introvertka v hlučném světě si své publikum a čtenáře rozhodně najde, aby taky ne, Debbie Tung je totiž naprosto skvělá ilustrátorka a vkládá do svých knih humor, lidskost i podněty k zamyšlení. V této knize se připravte i na smutnější pasáže - introverti jsou totiž vysoce citliví na emoce a pocity druhých lidí, jsou proto dobrými posluchači, sami se ale o své trápení moc podělit nedokážou a zažívají tak často pocit osamění. Zrodili jsme se zkrátka pro svůj vlastní vesmír :-)

25.03.2020 5 z 5