stana4619 stana4619 komentáře u knih

☰ menu

Zázračná metoda Zázračná metoda Insoo Kim Berg

Kniha mě velmi oslovila novým pohledem na někdy obtížně řešitelná trápení. Přístup se dá aplikovat i na jiné trápení v otázce závislostí. Autorům děkuji za otevření nového obzoru.

21.08.2023 5 z 5


Zkraťsifous aneb Pohádky na dobré ráno Zkraťsifous aneb Pohádky na dobré ráno Richard Skolek

Pohádky jsou nádherné.... Až tak, že si člověk chvílemi připadá jako v pohádkách tisíce a jedné noci nebo jako v kritik v pohádce Ratatouille, kdy se stává malým chlapcem a prožívá příběhy pohádkových hrdinů. Pohádky jsou originální, vtipné, krásně uchopena vzdělávací složka pohádek. Hezký pojaté jsou také témata přísloví nebo blízké krajiny včetně Banátu a Čechů tam nebo i třeba téma smrti. Dovedu si představit, že pohádky čtu svým dětem. Sama trochu píšu a byla bych šťastná, kdybych vymyslela alespoň jednu takovou pohádku. Nechtěla jsem recenzi napsat tak pozitivní, ale opravdu jsem to tak cítila.

17.08.2023 5 z 5


Moudré z nebe Moudré z nebe Richard Skolek

Knihu jsem objevila v létě na youtube, kdy jsem se chtěla poučit o moderní dětské literatuře a současně si odpočinout. Příběh malého Richarda překonal má očekávání, bavil mě dětský jazyk a pohled na svět, se kterým je kniha psána a i když to někdy vypadalo, že spíš se hodně chytrý tatínek umí vcítit do myšlení malého kluka, nemohu než knihu ocenit. Jenže většina kulturní provenience pro děti je přece psána i pro dospělé, viz nejoblíbenější komedie 20. století v Česku S tebou mě baví svět... Takže autorovi posílám velké ocenění. Poslouchám teď další knihu o Zkraťsifousovi a část, jak se rodiče hádají o jména dětí, mě dostala, takže jsem musela jít napsat tuto recenzi.

15.08.2023 5 z 5