Zkraťsifous aneb Pohádky na dobré ráno

Zkraťsifous aneb Pohádky na dobré ráno https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258227/mid_zkratsifous-aneb-pohadky-na-dobre-r-BtO-258227.jpg 5 3 3

Kniha obsahuje pohádky, které jsou vždy svázány s nějakým příslovím. Pohádky jsou veselé i smutné, krátké i delší, ale především vysvětlují lidová moudra, na něž bychom neměli zapomínat. Celou knihou čtenáře provází stařeček Zkraťsifous.

Přidat komentář

DK197
09.01.2024 5 z 5

E-KNIHA/AUDIOKNIHA: Tahle autorova kniha to je neskutečný klenot. Po jeho poslední knize, kterou jsem četla, jsem byla poněkud rozpačitá a neměla vysoké očekávání, ale každá stránka byla skvělá, respektive každé slovo. Občas je to pohádkové, občas dospělé. Jindy je to prostě něco mezitím. Věřím, že tyto příběhy si užijí jak děti, tak dospělí. Chtěla bych se k této knize ještě někdy vrátit. A vůbec by mi bývalo nevadilo, kdyby byla delší...

Čtenářská výzva 2024/8

Naďa2411
25.08.2023 5 z 5

Zkraťsifous je dědeček, který vypráví svým vnukům pohádky v aknize, ve které k nám opět promlouvá sám autor. Nové pohádky jsou vymyšleny na základě našich českých příslovích. Jsou zábavné, k pobavení a poučné. Určené pro školní děti a dospělé. Vyzdvihují lásku v rodině, k přírodě a vzájemné pomoci. Více takovýchto pohádek prosím pane autore.


stana4619
17.08.2023 5 z 5

Pohádky jsou nádherné.... Až tak, že si člověk chvílemi připadá jako v pohádkách tisíce a jedné noci nebo jako v kritik v pohádce Ratatouille, kdy se stává malým chlapcem a prožívá příběhy pohádkových hrdinů. Pohádky jsou originální, vtipné, krásně uchopena vzdělávací složka pohádek. Hezký pojaté jsou také témata přísloví nebo blízké krajiny včetně Banátu a Čechů tam nebo i třeba téma smrti. Dovedu si představit, že pohádky čtu svým dětem. Sama trochu píšu a byla bych šťastná, kdybych vymyslela alespoň jednu takovou pohádku. Nechtěla jsem recenzi napsat tak pozitivní, ale opravdu jsem to tak cítila.