Špacírník Špacírník komentáře u knih

☰ menu

Cesty za štěstím 2 -  - Norsko, Arménie, Čína Cesty za štěstím 2 - - Norsko, Arménie, Čína Kristýna Tronečková

Stejně jako prvnímu autorčině počinu ani zde nemám, co vytknout. Kristýna se absolutně trefuje do mého vkusu a to především tím, že dokáže propojit část cestopisnou s místními zajímavostmi a ještě se při tom velmi nenásilnou formou dotýká duchovna. Samozřejmě druhá kniha je pro mě o chlup sympatičtější, než kniha první, a to především proto, že stejně jako autorka sdílím velkou lásku k Norsku, kde jsem stejně jako autorka strávila kus života. Nechybí pasáže z výletů, které mohou být občas i dramatické. Tohle je přesně ten typ knihy, která vás nutí vyrazit za kopce a zažít své vlastní dobrodružství. Rozhodně se nejedná o nudný cestopis. Přeji autorce hodně zdaru na dalších cestách, srdečně zdravím do Norska a pevně věřím, že se dočkáme další knihy.

16.01.2022 5 z 5


Jakubův cestovní deník 3 - Pěšky po hranici ČR Jakubův cestovní deník 3 - Pěšky po hranici ČR Jakub Čech

Paráda! Stejně jako autorovy předchozí dvě knihy . Jakub Čech si na nic nehraje, píše o věcech na treku tak, jak se doopravdy dějí. Bez příkras, bez dramat, vtipně i věcně. Pro lidi se stejnou pěšáckou diagnózou jsou tyto knihy nesmírně cenné, protože každý pěšák si rád poslechne rady ohledně výbavy nebo si porovná Jakubovy zkušenosti ze stejných treků s těmi vlastními. Obdivuji autorovu pokoru. Nesnaží se za každou cenu čtenáře strhnout každodenním dramatem, protože i na takovýchto cestách mohou být některé dny krásné svou všedností a tím, že se nic zásadního neděje. Autor má mé sympatie i v tom, že stejně jako já fandí myšlence chodit v přírodě "nalehko". Protože ono při dálkových štrekách "méně je více". Přeju ti, Jakube, aby ti příští rok vyšel AT. Ráda si přečtu další deník.

04.06.2021 5 z 5


Napříč Asií z Moskvy do Bangkoku Napříč Asií z Moskvy do Bangkoku Pavel Svoboda

S velkou radostí hodnotím tuhle knihu nejvíce kladně. Pavel je rozený vypravěč a příběh podává nenásilně. Z četby vyzařuje pohoda, ačkoli je mi jasné, že na sedmimesicni cestě to kolikrát nebylo jednoduché. Krom textu chválím Pavla za fotografie, které dělají knihu tolik cennou. Pavla Svobodu považuji spolu s Petrem Juračkou za naše nejlepší české fotografy. A tahle kniha je snímky z cest doslova nadupaná. Jinými slovy, tahle je ideální dárek pro každého nadšeného cestovatele a v žádné knihovně by neměla chybět ????.

28.01.2021 5 z 5


Běhej, dokud můžeš Běhej, dokud můžeš René Kujan

Nejlepší kniha, kterou jsem měla poslední rok v rukou! Vyprávění je poutavé a vše je živé bez příkras. Autorův vztah k Severu, jeho upřímnost, otevřenost, odvaha nazývat věci pravými jmény a neskutečný dar motivovat vyhecovat člověk k výkonu, ne protože musí, ale protože může! To vše mi mluví z duše a absolutně s tím souznim. Díky René za skvělý počin! Ať ti to radostne běhá????.

08.01.2021 5 z 5