Sins Sins komentáře u knih

☰ menu

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Zmizelá nebyla vyloženě špatná kniha. Avšak děj vyprávěný ich-formou prostřednictvím dvou spřízněných postav je sice zajímavý koncept, mě však bavil daleko více jednostranně z pohledu Nicka. Amyiny psychologické rozbory a detailní popisy veskrze nepodstatných situací působily místy až stereotypně a kniha díky nim v první polovině trochu postrádala spád a ještě více navozovala relativní rozvleklost příběhu, který klidně mohl být rozepsán na méně stranách. Zhruba až v polovině knihy se začne děj trochu více posouvat a a posléze už příjemně graduje. Bohužel ke konci dochází knize trochu dech a úplný konec jaksi, pro mě neuspokojivě, vyšumí do ztracena...
V každém případě mě však "Zmizelá" bavila více něž autorčina prvotina "Ostré předměty" a už se těším na její filmové zpracování.

13.04.2014 3 z 5


Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Tato kniha mě bohužel moc nezaujala a téměř mi ani neutkvěla v paměti. Když pominu prazvláštní chování hlavní hrdinky, které mi opravdu místy přišlo až otravné, tak se jedná o opravdu spíše nudnou a zejména předvídatelnou knihu. Pár světlých míst se ale naštěstí našlo.

06.04.2014 2 z 5