Shepard001 Shepard001 komentáře u knih

☰ menu

Odstřelovačská taktika povstalců a záškodníků Odstřelovačská taktika povstalců a záškodníků Antonín Nowak

Skvělá a jedinečná kniha. Neznám žádnou podobnou, ani v němčině nebo v angličtině, a že jich vyšlo. Velmi ojedinělý počin. Pan Nowak píše dobře, nevaří z vody a jde rovnou k věci, současně je však vtipný, originální a má nadhled. Kniha je velmi praktická a stojí za přečtení.

30.05.2020 5 z 5


Boj nožem II. Boj nožem II. Martin Cibulka

Není to úplně špatné, ale čekal jsem o něco víc...

30.05.2020 3 z 5


Boj nožem I. Boj nožem I. Martin Cibulka

Není to úplně špatné, ale čekal jsem o něco víc...

30.05.2020 3 z 5


Abeceda športového humoru Abeceda športového humoru Tibor Špánik

Velmi vtipné a značně zábavné.

22.04.2020 5 z 5


Tantó - Boj s nožem Togakure Rjú Tantó - Boj s nožem Togakure Rjú Luboš Pokorný

Není to ani učebnice boje nožem, není to ani přehled základních technik užívaných v bujinkanu, není to o nindžucu, nejsou to ani techniky nějaké konkrétní tradiční školy. Je to nesourodá a chaotická směs jakýchsi improvizací. Kdyby autor nevěnoval tolik času nošení černého kimona, házení oslepujících prášků a mávání dřevěnným mečem, a namísto toho se raději věnoval studiu toho, jak skutečný boj vypadá nebo funguje, udělal by mnohem líp. Kniha o boji s nožem od člověka, který nemá žádné reálné zkušenosti s bojem, od člověka, který se věnuje stylu, kde není žádný sparring ani soutěže, od člověka, který neví nic o nožích, zato filosofuje, ani jinak dopadnout nemohla. Nelituji ani tak peněz, protože jsem ji koupil za padesát korun v antikvariátu, jako spíš lituji času, který mě prolistování a přečtení stálo. Jestli chcete studovat boj s nožem, najděte si někoho, kdo tomu rozumí a dlouhodobě se té problematice věnuje. Této knize se ale vyhněte.

21.12.2019 odpad!


Budó a Ninpó - Magakoro Budó a Ninpó - Magakoro Luboš Pokorný

Kniha je absolutním odpadem. Rádoby filozof hrající si na nindžu rozdává své rozumy. Ztráta peněz. Nebrat.

21.12.2019 odpad!


Cuba - Záštita japonského meče / Tsuba - Japanese Sword Guard Cuba - Záštita japonského meče / Tsuba - Japanese Sword Guard Jakub Zeman

Pěkná kniha. Úzce se specializuje na jedno konkrétní téma, ale to by snad nemělo vadit. Problém je samozřejmě trošku v ceně, ale beru to tak, že autor do toho dal hodně peněz a musí se mu nějak vrátit. Pěkné dílko, kéž by bylo více takových na našem trhu.

21.12.2019 5 z 5


Japonská bojová umění Japonská bojová umění Antonín Nowak

Bomba. Ani jsem netušil co všechno existuje nebo existovalo, čím vším se samurajové museli zabývat. Znalosti autora jsou excelentní. Vyměnil jsem si s panem Nowakem několik e-mailů, chtěl jsem se doptat na některé věci, které mi nebyly úplně jasné. Ten chlap je snad chodící encyklopedie :-) Kniha prý původně měla 970 stran, ale postupně ji autor "ořezával", aby tam bylo jen to nejdůležitější. Domníval jsem se, že jde o zcela vyčerpávající knihu o všem, co se japonských bojových umění týká. Autor mě však vyvedl z omylu - z jeho pohledu jde jenom o základní přehled, jakýsi "úvod" do problematiky. Budou prý i další knihy tohoto typu, takže se brzy máme na co těšit. Knihu vřele doporučuji všem i přes poněkud vyšší cenu.

21.12.2019 5 z 5