shaolin1866 shaolin1866 komentáře u knih

Obálka knihy Deník norimberského kata Deník norimberského kata Frantz Schmidt

Super kniha. Jak jinak získat náhled do života a mysli člověka v době vrcholného středověku, než čtením a studiem knihy, kterou napsal někdo, kdo v té době žil? Rozhodně doporučuji.

25.12.2022

Obálka knihy Budó a Ninpó - Magakoro Budó a Ninpó - Magakoro Luboš Pokorný

Katastrofa, nelze to jinak popsat. Kdyby to šlo, tak budu chtít vrátit peníze.

22.04.2020

Obálka knihy Kung-Fu: sebeobrana jižního Shaolinu Kung-Fu: sebeobrana jižního Shaolinu Roman Hladík

Kdysi to byl velký borec, první kungista u nás. Pak se ukázalo, že je to podvodník. Pocházel z cirkusové rodiny, jako dítě kočoval s cirkusem hodně v Rusku. Tam se neučil dobře hýbat a ovládat gymnastiku. Od různých lidí se taky učil kung-fu. Mohl to přiznat rovnou, nebylo za co se stydět. Ale on si místo toho vymýšlel báchorky a tajemných čínských mistrech. Nakonec skončil tak jak žil - udusil se, když jedl párek nebo buřta (vedl dost poživačný život). Ale stejně to byl borec. Čest jeho památce.

22.04.2020

Obálka knihy Japonská bojová umění Japonská bojová umění Antonín Nowak

Super rozsah, kniha zdaleka není jenom o bojových uměních Japonska, je tam hodně přesah i do Číny, Filipín, Thajska. Různé historické souvislosti, hodně geopolitických poznámek. Žádná romantika, hodně drsný exkurz do tvrdé reality středověku. Autor má osobitý a zajímavý styl psaní, obrovské znalosti, klobouk dolu. Kniha se mi moc líbila a těším se na další. Děkuji autorovi za pěkný a odvážný počin :-)

11.11.2019

Zavřít