Seznamm Seznamm komentáře u knih

☰ menu

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Byla jsem u vytržení ne až tak ze samotného děje, jenž mě místy trošičku nudil, místy zase fascinovaně strhával, jako spíš z autorova vyjadřování a uchvacujících slovních spojení a obratů.
,,Vítr odvál pryč a nechal za sebou mocnou průzračnou noc s tlukotem křídel ve větvích a táhlým tónem varhan, jak měchy zeměkoule dmuly život do kvákajících žab. Měsíčním jasem provrávorala silueta kočky, a když jsem se za ní obrátil, zjistil jsem, že tu nejsem sám: dvacet kroků ode mě se zpoza stínu sousedova sídla vynořila postava a s rukama v kapsách hleděla na stříbřitě pepřový poprašek hvězd."

31.01.2017


Selekce Selekce Kiera Cass

Kniha, ač s naprosto fádním, nudným, nikterak strhujícím ani propracovaným dějem, mi dopřála příjemný oddech od náročnějšího čtení. Doporučuji dvanáctiletým až čtrnáctiletým princeznám, rádoby ,,teenagerkám".

04.08.2016


Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

Nápad s věčným(?) opakováním téhož dne mi zpočátku přišel zajímavý, originální a vlastně skvělý, nicméně ke konci mě kniha už skoro nudila. Ano, chápu, že hlavní hrdinka se ,,vyvíjela" a stávala se lepším člověkem, ale něco mi prostě přišlo až příliš zamotané či snad nedokončené. Nepochopila jsem konec, nejspíš si ho ale má každý vyložit podle svého. Řekla bych lehčí průměr.

03.08.2016