Sailen Sailen komentáře u knih

☰ menu

Stop době plastové! Stop době plastové! Christoph Schulz

Knihu můžu doporučit někomu, kdo se teprve začíná zajímat o snížení množství odpadu ve svém životě, je stručná a jde rychle ke konkrétním tipům. Pokud už o zero waste něco víte, asi vám nepřinese příliš nového.
Je super, že autor uvádí (i když německá) čísla. Recepty na domácí drogerii ze základních surovin na konci knihy taky potěší.
Jako slabší mi přišly neoslovující příklady ze života západní společnosti (třeba několikrát omílané předvařené vajíčko natvrdo, pokrájené a zatavené v obalu). Nadužívaná fráze "moderní životní styl" v souvislosti s odpovědným chováním vůči prostředí měla asi působit motivačně... no, mě spíš rozčilovala :D

14.08.2020 4 z 5


Jsi tam, brácho? Jsi tam, brácho? Marek Herman

Z téhle malinké knížky jsem si do vlastního rodičovství odnesla víc nosných myšlenek než z kdejaké bichle při studiu pedagogiky. Doporučuji všem rodičům (i nepedagogům, nejde o žádnou "odbornou" literaturu, které by byl problém porozumět). Styl je zvláštní, roztržitý, ale pokud si k tomu vyhradíte trochu času k podumání, krásně se to usadí :)

22.06.2020 5 z 5


Základy pedagogiky Základy pedagogiky Vladimír Jůva st.

Použila jsem při přípravě ke státnicím z pedagogiky, ocenila jsem hlavně stručnost, přehlednost a jasné podání. Je potřeba počítat s tím, že ne všechny informace o ped. systému jsou stále aktuální.

07.12.2019


Kytarové akordy Kytarové akordy Ted Fuller

Pěkně přehledně zpracované, obsahuje i alternativní hmaty a formát je akorát na cesty.

26.01.2018 5 z 5