Saffiyah Saffiyah komentáře u knih

☰ menu

Hledání města Bohů III - V objetí Šambaly Hledání města Bohů III - V objetí Šambaly Ernst Rifgatovič Muldašev

Je zajímavé sledovat cestu čtyřčlenného týmu kolem tajemné hory Kailás a jejich objevování souvislostí, "být při tom".
Knihu jsem četla jedním dechem a užívala jsem si to. Pan profesor píše, jak mu myšlenka jde a doprovází to fotografiemi i svými kreslenými obrázky, cítíte se jako na návštěvě v jeho pracovně.

04.06.2022 5 z 5


Dům na kopci Dům na kopci Shirley Jackson

Zlákalo mě jméno autorky vynikající povídky Loterie, ovšem tahle kniha mě ničím nepřekvapila. Nejspíš mám přečtených příliš mnoho knih a rovněž shlédnuto dost filmů s podobnou tématikou. Dočetla jsem do konce.

07.11.2019 1 z 5


Svědectví Svědectví Stephen King

Osobně Svědectví považuji za vynikající postkatastrofický román, patří mezi mé nejoblíbenější Kingovy knihy právě kvůli své vysoké hodnověrnosti.
Po shlédnutí TV minisérie jsem si ty literární postavy spojila s filmovými představiteli, což mi při následujícím čtení pomohlo k snadnější vizualizaci a lepšímu pochopení povah, zejména u výrazných postav, Nicka, Popeláče a Toma. Všichni tři jsou určitým způsobem tělesně či duševně postiženi, přesto sehrají v boji Dobra proti Zlu výrazné role.
I když... po takovéto celoplanetární pohromě budou mít všichni plné ruce práce s bojem o přežití, takže ten ideový konflikt je tam jaksi navíc a nepřijde mi nezbytný.
Kniha mě vtáhla do děje, četla jsem ji na jeden zátah, přesto s odstupem času mi přijde hodně postav načrtnutých spíše schematicky a, budu-li hodně kritická, unikl mi jejich stěžejní podíl na celkovém dění.
Přesto dávám 5 hvězdiček

25.07.2014 5 z 5