sadboy sadboy komentáře u knih

☰ menu

Víc štěstí než rozumu Víc štěstí než rozumu Ruth Bondyová

Jedna z nejlepších autobiografií, které jsem četla za poslední dobu. Některým se možná může zdát přelétavá a díky tomu nesrozumitelná, ale mě, nejspíš vlivem Bůh ví od Hellera, (což je velice vtipná, ale také velice nepřehledná kniha), kterou jsem četla předtím, přišla krásně přehledná a čtivá.

Občas je zajímavé sledovat, kam všude nás na naší životní pouti zavanou „náhody“. A taky je podstatné, nejen pro tento příběh, že když člověk chce, tak může zvládnout cokoliv.
Zvlášť se mi líbila část, kde se popisuje, jaká je hodnota 2 koruny, aneb co vše si za ni můžete pořídit. A celkově ty popisy toho „starého světa“.

A trocha toho polemizování na závěr: „Nezabývat se holocaustem je hrozné, a zabývat se jím je také hrozné.“ Nad touhle větou se budu zamýšlet ještě dlouho.

Kniha se mi líbila a určitě ji všem doporučuji k přečtení, už jenom proto, že obsahuje moudra, která za to vskutku stojí :)

30.12.2019 4 z 5


Víla nedbá o domácnost Víla nedbá o domácnost Jaroslav Novák

Když jsem byla malá, viděla jsem v této knížce jenom krásné pohádky, jedny z mých nejoblíbenějších vůbec. Ale když jsem četla některé pohádky nyní, přišlo mi že mají i určitá poselství. Třeba Víla nedbá o domácnost, podle které se jmenuje i celá kniha, říká, že by se člověk neměl zamilovávat podle vzhledu a věřit "přeletavým slovům víl"...

Knížku tedy doporučuji jak pro malé tak pro velké čtenáře, každý si tam určitě najde svoje :)

18.05.2018 3 z 5


Skleněný zámek – Vzpomínky na dětství Skleněný zámek – Vzpomínky na dětství Jeannette Walls

Když jsem tu knihu poprvé otevřela, tak jsem jí moc šancí nedávala. Ale když jsem se začetla ... přečtení určitě stojí za to. Příběh je nádherně dynamický, právě i díky častému stěhování rodiny z místa na místo téměř po celé Americe. Rodiče autorky sice své děti nevychovávali "tradičně" podle zásad naší moderní společnosti, ale řekla bych, že i když občas selhávali, tak je v některých věcech připravili na život lépe.

18.05.2018 4 z 5


Můj život s Elvisem Můj život s Elvisem Priscilla Beaulieu Presley

Na Můj život s Elvisem jsem narazila naprostou náhodou. V malé vesnické knihovně dělali revizi, chtěli vyhazovat knížky a já se zrovna nachomýtla kolem.

Ale k samotné knize. Příběh mě velice zaujal, před přečtením knihy jsem toho něco málo věděla o Elvisovi, ale o Priscille téměř vůbec. Vedli zajímavý život a ten je v knize popsán do detailů.Kniha je navíc i krásně zpracovaná a doplněná krásnými fotkami (teda to moje prastaré vydání je).

Nechci spoilerovat, jenom si dovolím pár vět ke konci. Je strašná škoda, že se nakonec předávkoval - nebo jak to ve skutečnosti bylo... po přečtení knihy plné "konspiračních" teorií o smrtí slavných se více přikláním k vraždě. Ovšem je jasné že i prášky, které Elvis bral jako drogy několikrát za den a jeho nadváha mohly mít na jeho smrt taky vliv.

Knihu vřele všem doporučuji:)

18.05.2018 5 z 5