sabix sabix komentáře u knih

☰ menu

Ted Bundy, vrah po mém boku Ted Bundy, vrah po mém boku Ann Rule

Pečlivě zpracovaná kniha. Někdy jsem se ztrácela ve jménech, popis všeho je dosti podrobný, místy mě to až nudilo, ale jako celek je kniha velice zajímavá a mohu ji doporučit. Osobní zkušenost autorky s Tedem tuto knihu odlišuje od jiných knih, stejně jako ona pak možná budete mít tendenci rozlišovat dva Tedy - toho citlivého, co pracoval na lince, a toho, co vraždil a byl nekrofilem. A možná nakonec pochopíte, že takto rozlišovat nejde. Nechutností v knize není příliš (ale jsou), kdo je vyhledává, mohl by být zklamaný.

14.02.2024 4 z 5


Ženy zločinu Ženy zločinu Lucie Bechynková

Nápad super, ale.. příběhy mi přijdou odfláknuté, co se týče rozhovorů, tak úplně nezaujaly, většinou je to takové povrchové a o ničem. Chápu, že o něčem se mluvit nesmí, ale.. Pokud by autorka kladla vhodné otázky, mohl to být skvělý počin. Některé otázky mi přišly mimo.. Umět rozpovídat je umění, ne každý je mluvka, ale když píšu knihu, měla bych se snažit. Highlight knihy je bezpochyby poslední rozhovor, ten je opravdu super a trošku zachraňuje mé hodnocení této knihy. I když to nebude tak úplně zásluha autorky, ale skvělé paní Slovákové. Ovšem cením nápad a aktivitu, kdy autorka vyhledala bezpochyby zajímavé ženy.

08.02.2024 2 z 5


Neodpovídej Neodpovídej Lucie Bechynková

Plytké.. To bude asi nejvýstižnější. Nepovažuji se za nijak zvlášť náročného čtenáře, ale toto je teda bída. Autorka těží z fanouškovské základny podcastu, ale možná by raději měla zůstat u něj. Místy jsou dlouhé nudné pasáže o ničem, mám dojem, že hrdinka jedné dějové linie nedělá nic jiného, než si nalívá skleničky a dává vanu.. Vyústění toho - žádné... Druhá zápletka OK. Chyby. Postavy nezaujmou. Zarovnání do bloku by neuškodilo. Členění nedává smysl, krátké kapitoly, pak žádné kapitoly... Popis vyšetřování nezaujal. Nedoporučuji.

08.02.2024 odpad!


Magické kameny Magické kameny Petra Neomillnerová

zajímavé seznámení s kameny, prací s kyvadlem či koulí, léčením kameny..

17.03.2020