S.barus.s S.barus.s komentáře u knih

☰ menu

Co rostlina ví: Průvodce smyslovým světem rostlin Co rostlina ví: Průvodce smyslovým světem rostlin Daniel Chamovitz

Ke knize jsem se dostala díky zájmu o pokojovky. Není to nijak složité čtení, pokud člověka téma zajímá jde o ideální populárně-naučnou knihu pro začátek . Vše je srozumitelně vysvětleno a postaveno do kontrastu s lidským vnímáním světa. Nejvíce oceňuji její serióznost, kniha neobsahuje žádné výmysly - naopak zajímavě také nahlíží do historie zkoumání rostlin. Má také již druhé aktualizované vydání, takže se nejedná o zastaralé informace.

22.06.2021


Ekologie, etika a změna klimatu Ekologie, etika a změna klimatu Daniel Goleman

Kniha přináší souvislosti mezi vědou, klimatickou krizí a jinými na první pohled možná nesouvisejícími odvětvími, jakými jsou například lidské zdraví, etika, filozofie, psychologie a náboženství.

V prvních kapitolách se zaměřuje na fakta o naléhavosti této krize. V druhé části už je více zaměřena na mechanismus rozhodování a volby jednotlivce a velkých korporací, klade důraz na propojení náboženské praxe (ať už v křesťanství nebo buddhismu) s udržitelným způsobem života.

Strukuru přednášky a následného dialogu vnímám jako velmi pozitivní, neboť názory a dotazy odborníků z různých odvětví vždy přinesou nové úhly pohledu. Kniha je celkově poutavá, čtivá a je vhodná pro širokou veřejnost.

13.02.2021 5 z 5